مراسم جشن عيد سعيد قربان روز چهارشنبه، 26 آبان ماه، در محل نمايندگی جمهوری اسلامی ايران در لوزاكا، پايتخت زامبيا، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اين مراسم از ساعت 8 بامداد به وقت محلی با حضور شيعيان لبنانی، هندی، پاكستانی و بومی منطقه در محل مسجد «امامرضا(ع)» آغاز شد و نمازگزاران با قرائت اذكار روز عيد قربان، آماده نماز عيد شدند.
در ادامه نماز عيد به امامت «علی بختياری»، سرپرست رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در زامبيا، اقامه شد.
بختياری پس از نماز در خطبه اول به بحث فلسفه حج ابراهيمی و نقش آن در ساخت روحيه توحيدی انسان پرداخته و حج را يكی از اعمال عبادی مهمی دانست كه حاوی درسهای بزرگی همچون تقويت روحيه بندگی، اخلاص، تقويت روحيه اجتماعی و تلاش در راه رضای خداوند است.
وی افزود: يكی از مهمترين فوايد حج، اظهار عبوديت و بندگی به پيشگاه خداوند متعال است كه در تمامی اعمال حج نظير احرام، طواف، سعی و قربانی مشهود است.
علی بختياری گفت: حج، دانشگاهی است كه انسان را از زمانی كه عازم بيتالله میكند، تحت تعليم قرار میدهد و مسافر خانه خدا، با قطع همه علقههای دنيوی، پای در راه وصال معشوق میگذارد.
وی ادامه داد: با اين اوصاف حج نمادی از صحرای محشر است كه انسان برهنه و پوشيده در پارچهای سفيد و به دور از مظاهر ارزشهای دنيايی در پيشگاه خداوند قرار میگيرد.
بختياری ادامه داد: در سرزمين وحی ثروت، پست و جايگاه اجتماعی، رنگ پوست و مفاخر قومی، نقش و اثری ندارند و انسانها بدون توجه به اين ارزشهای فانی در كنار يكديگر قرار میگيرند و با ندای لبيك بندگی خويش را فرياد میزنند.
بختياری در ادامه از ديگر فوايد حج به نظم و زمانبندی دقيق مراسم حج به عنوان درسی برای نظم و استفاده از زمان اشاره كرد كه حاوی اعمال عبادی مهمی است و به انسان كمك میكند به انسانيت خود بازگردد.
وی در ادامه با اشاره به «حديث هشام بن حكم»، منقول از امام صادق(ع) خطبه اول را پايان داد و در خطبه دوم به ذكر فلسفه قربانی كردن در روز عيد قربان پرداخت و با بيان احكام قربانی به خطبههای نماز عيد پايان داد.
در پايان مراسم نماز عيد قربان، مسلمانانی كه بههمراه خود گوسفندانی را برای قربانی آورده بودند، به قربانی كردن مشغول شدند و در پايان، گوشت حيوانات قربانی به همراه بستههای مواد غذايی كه برای فقرا تهيه شده بود؛ در بين فقرا تقسيم شد.