به گزارش خبرگزاری فرانسه از ابیجان، لوران باگبو، رئیس جمهور ساحل عاج که بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری کشورش نامزد شده و به همراه آلاسان اوواتارا، نخست وزیر پیشین، به دور دوم انتخابات راه یافته است، در مبارزات تبلیغاتی لحن انتقاد امیزش را برضد رقیب خود تشدید کرد و از مردم ساحل عاج خواست از کودتا و عاملان کودتا حمایت نکنند.
لوران باگبو در ادامه مبارزات تبلیغاتی خود به منطقه اجامه که از مناطق پرجمعیت ابیجان، پایتخت ساحل عاج و از پایگاههای اصلی الاسان اوواتارا به شمار می رود، رفت و برغم باران شدیدی که می بارید، دهها هزار تن از هواداران خود را به این منطقه کشاند.
باگبو بار دیگر حملات لفظی شدید خود را به رقیب انتخاباتی اش از سر گرفت و اشکارا الاسان اوواتارا را که در فاصله سالهای هزار و نهصد و نود تا هزار و نهصد و نود و سه نخست وزیر ساحل عاج بوده است، متهم کرد در کودتای نظامی نافرجام سال دو هزار و دو که منجر به تصرف بخشهای شمالی کشور توسط شورشیان مخالف دولت مرکزی شد، متهم کرد. لوران باگبو توانست در کودتایی که سپتامبر سال دو هزار و دو در ساحل عاج به وقوع پیوست، قدرت را حفظ کند با این وجود بخشهای شمالی ساحل عاج به دست شورشیانی افتاد که از این تاریخ به بعد نام « نیروهای جدید» را برای خود انتخاب کردند.
لوران باگبو که اکنون شصت و پنج سال دارد از سال دو هزار رئیس جمهور ساحل عاج است.
هر چند دوره ریاست جمهوری پنج ساله باگبو در سال دو هزار و پنج به پایان رسید، اما به علت برگزار نشدن انتخابات ریاست جمهوری، وی همچنان اداره امور را در این کشور در دست دارد.
باگبو برای پیروزی در انتخابات امروز ساحل عاج انگیزه هایی جدی دارد.
باگبو که بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری کشورش نامزد شده اعلام کرده است که قصد دارد توهینی را که در جریان شورشهای سال دو هزار و دو و تجزیه کشور به دو بخش شمالی و جنوبی دیده است، جبران کند.
لوران باگبو که در پایان دوره ریاست جمهوری اش در سال دو هزار و پنج همچنان در قدرت باقی ماند، با شرکت در انتخابات امروز، هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی به دنبال کسب مشروعیت است. لوران باگبو با لحنی کنایه امیز تاکید کرد انتخابات ریاست جمهوری امسال یک انتخابات معمولی و پیش پا افتاده برای انتخاب رئیس جمهور اینده کشور نیست بلکه تلاشی برای پایان دادن به یازده سال کودتا در کشور است.
باگبو افزود من در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری با فردی رقابت خواهم کرد که از سال هزار و نهصد و نود و نه در همه کودتاهای ساحل عاج دست داشته است. باگبو در سخنرانی خود ائتلاف میان رقیب انتخاباتی خود و آنری کونان بدیه، رئیس جمهور ساحل عاج در فاصله سالهای هزار و نهصد و نود وسه تا هزار و نهصد و نود و نه، را که در دور اول انتخابات شکست خورد، به شدت محکوم کرد.
این دو نفر که اکنون برای شکست لوران باگبو متحد شده اند در گذشته مبارزات سختی با یکدیگر داشته اند تا اینکه سرانجام در سال دو هزار و پنج اشتی کردند.
باگبو تاکید کرد اینها بازندهای ابدی هستند و برای همیشه از رده خارج شده اند.
بیائید در انتخابات بیست و هشتم نوامبر به انها بفهمانیم که دوره انها به سر رسیده است. لوران باگبو در انتقاد از رقیب انتخاباتی اش، اوواتارا، حتی از الفاظ رکیک و زننده ای استفاده کرد اما در عین حال تلاش کرد حمایت فعالان حزب دموکراتیک ساحل عاج ( حزب واحد پیشین) وابسته به آنری کونان بدیه را، جلب کند. باگبو خطاب به هواداران خود تاکید کرد به همه انها ( فعالان حزب دموکراتیک ساحل عاج) بگوید که ما قصد داریم خانه خود را اباد کنیم و برای اینکار به حمایت انها هم نیاز داریم. آلاسان اوواتارا، نخست وزیر پیشین ساحل عاج که در حال حاضر شصت و هشت سال دارد، اعلام کرده است تلاش می کند بی عدالتی و ظلمی را در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار دیده است، جبران کند.
در ان زمان مقامات وقت ساحل عاج ملیت آلاسان اوواتارا را زیر سوال بردند و صلاحیت وی را برای شرکت در انتخابات رد کردند.
لوران باگبو در سالهایی که در ساحل عاج قدرت را در دست داشته است در شرایط و موقعیتهای مختلف از حمایت طرفداران جوان خود یا همان نیروهای میهن پرست استفاده کند.
نیروهای جوان حامی لوران باگبو در سالهای گذشته هر زمان که شرایط اقتضا کرده به خیابانها ریخته و حمایت خود را از رئیس جمهور اعلام کرده اند. لائیتیتیا، شهروند ابیجان، که در این تجمع انتخاباتی شرکت کرده بود به خبرگزاری فرانسه گفت باگبو به دنبال منافع شخصی نیست او مصالح و منافع ملی را دنبال می کند.
ما با هدایت باگبو می توانیم ابادی و استقلال کشورمان را تضمین کنیم. ساحل عاج برای سالهای طولانی به عنوان یک الگوی ثبات سیاسی و اقتصادی در افریقا مطرح بود اما این کشور در هجدهم سپتامبر سال دو هزار و دو وارد بدترین بحران تاریخ خود شد.
در پایان نشست انتخاباتی باگبو در ابیجان، هواداران وی در حالی که شعار « باگبو رئیس جمهور» سر می دادند پراکنده شدند.
حدود پنج میلیون و هفتصد هزار نفر از شهروندان ساحل عاج از شرایط لازم برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری کشورشان برخوردار هستند.
انتظار می رود انتخابات ساحل عاج که بسیاری از کارشناسان سیاسی از ان به عنوان مرحله ای تعیین کننده و تاریخی برای ساحل عاج یاد می کنند، به یک دهه بحران سیاسی این کشور که درست در روز نوئل سال هزار و نهصد و نود و نه با یک کودتا اغاز شد و در سپتامبر سال دو هزار و دو با یک کودتای نافرجام و تقسیم کشور به دو بخش شمالی و جنوب تشدید شد، پایان دهد.