بسیاری از مصری هایی که برای مبارزه با فقر و ادامه زندگی، دستمزدهایی ناچیز دریافت می کنند و درآمدهایی اندک دارنند، معتقدند که انتخابات پارلمانی یکشنبه آینده این کشور اهمیتی ندارد زیرا تغییری در زندگی سخت انها ایجاد نمی کند و تنها یک نمایش ظاهری برای تمدید قدرت حزب ملی حاکم و دولت " حسنی مبارک " است.
به گزارش روز جمعه پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم به نقل از خبرگزاری فرانسه، در محله " بولاق الدکرور" در مرکز شهرقاهره پایتخت مصر پلاکارهای تبلیغات انتخاباتی و تصاویر نامزدهاکه سیاستمداران محلی هستند، نصب شده است اما مبارزه انتخاباتی مورد توجه زیاد مردم این محله فقیر نشین قرار ندارد.
فروشندگان دوره گرد سیب زمینی و سبزیجات را روی گاری هایی که حیوانات آنها را می کشند، می فروشند و گربه ها در کنار کوچه و برزن ها، کیسه های زباله را به دنبال غذا پاره می کنند.
سمیر (42 ساله) که مغازه آرایشگری دارد، می گوید: من هرگز رای نداده ام زیرا انتخابات در مصر چیزی را تغییر نمی دهد و عمر دولت مبارک را طولانی می کند.
وی که پدر دو فرزند است، شکایت می کند و می گوید: مردم باید زندگی کنند و دنبال یک لقمه نان باشند.
قیمت هرکیلوگرم گوشت 70 جنیه یعنی 12 دلار وهرکیلوگرم شکر بین 6 تا 7 جنیه است و مردم می توانند گوشت نخورند اما نمی توانند شکر مصرف نکنند.
سمیر می گوید: سطح دستمزد 300 جنیه یعنی 52 دولار و بسیار پایین است و اغلب مردم آن را برای خرید غذا، خرج مدرسه بچه ها، پول برق و همه هزینه های دیگر در 30 روز باید تقسیم کنند، این درآمد کم کفایت دخل و خرج ما را نمی کند.
مسئولان مصری در دوره اخیر تصمیم گرفته ند که سطح حداقل دستمزد را که از 25 سال پیش تغییر نکرده است، اندکی بالاببرند اما این سطح حداقل دستمزد جدید یعنی 400 جنیه (69دلار) نیز همچنان کفاف تامین زندگی را در کشوری که براساس آمارهای رسمی، میزان تورم درآن 12 درصد است، نمی کند.
قیمت کالاها و مواد غذایی نظیر گوشت و گوجه فرنگی در ماه های اخیر افزایش داشت که باعث خشم مردمی و برگزاری تظاهرات های اعتراض آمیز پراکنده شد.
باوجود پنج سال اصلاحات در مصر اما حدود 40 درصد ساکنان این کشور زیر خط فقر بسرمی برند و میزان بیکاری بین 20تا 25 درصد برآورد می شود و این درحالی است که مسئولان مصری تاکید می کنند نرخ بیکاری 10 درصد است.
"عماد جاد" تحلیلگر مرکز استراتژیک الاهرام مصر معتقد است که بخش زیادی از مردم این کشور درمقابل یک| نظام سیاسی راکد " تسلیم شده اند؛ نظامی که نتوانسته است حتی طبقه متوسط جامعه مصر را به سمت خود جلب کند.
وی افزود: حسنی مبارک رییس جمهور مصر در برنامه تبلیغاتی برای انتخابات پارلمانی از مقابله با فقر و بهبود وضعیت اقتصادی و نظایر آن سخن گفت اما فقرهمچنان به طوری گسترده بیداد می کند و نرخ بیکاری و تورم بالا است.
جاد خاطرنشان کرد:اگر نگاهی به برنامه حزب ملی حاکم بیاندازید خواهید دید که نسخه ای همسان با وعده های انتخابات گذشته است.
اگرچه گفته می شود، مصر بخوبی توانسته است بحران مالی جهانی را با ثبت پنج و یکدهم درصد رشد سالانه در سال 2009-2010 پشت سربگذراند اما مردم کوچه و خیابان آن نتوانسته اند از آن بهره ای ببرند.
با وجود اینکه کسی انتظار تغییرات واقعی از این انتخابات را بویژه در زمینه توزیع عادلانه ثروت کشور ندارد اما برخی از ساکنان منطقه فقیر نشین بولاق الدکرور امید دارند که رای آنها به عمر زاید نامزد حزب ملی حاکم برخی دستاوردهای مالی برای آنها به همراه داشته باشد.
کریم که یک راننده تاکسی 25 ساله است، می گوید که به زاید رای خواهد داد زیرا شخصی شناخته شده است او چیزهای خوبی به مردم عادی در محله بولاق الدکرور می دهد.
اما دیگران با کریم هم رای نیستند،"احمد رشدی"55 ساله می گوید: ما از بسیاری از مشکلات رنج می بریم. از آب به اندازه کافی بی بهره هستیم. ساختمان های جدید نیاز داریم و قیمت مواد غذایی هم افزایش یافته است.
وی افزود: من عادت داشتم که به حزب حاکم رای بدهم اما این بار وظیفه خودم نمی دانم که رای بدهم زیرا هیچ تغییری در این انتخابات مشاهده نمی کنم.