جامعه شناسی سیاسی گفت با توجه به نگرانی های به وجود آمده قبل از انتخابات درباره سلامت آن و دیدگاه مردم درباره مشخص بودن نتایج آن میزان مشارکت در انتخابات بسیار پایین خواهد بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عمار علی حسن در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره تخلفات انتخاباتی در مصر و این که آیا تخلفات به آنچه تا کنون روی داده است محدود می شود یا بدتر از آن نیز اتفاق خواهد افتاد گفت: تخلفاتی که تا کنون روی داده است بسیار اندک است و انتظار تخلفات بسیار بیشتر و بزرگتری می رود به این معنا که با ادامه رای گیری بیم آن می رود که تخلفات انتخاباتی به نفع نامزدهای حزب حاکم افزایش یابد و علاوه بر این احتمال تنش در برخی مناطق و منجر شدن آن به اقدامات خشونت بار نیز وجود دارد.
این در حالیست که احتمال درگیری های خانوادگی و قبیله ای و عشیره ای نیز وجود دارد. وی ضمن اشاره به کشته شدن یک نفر در جریان برگزاری انتخابات پیش بینی کرد انتخابات امروز کشته های بیشتری بر جای بگذارد.
اگر مردم احساس کنند نتایج انتخابات با واقعیت تناسب ندارد مانند آنچه در انتخابات سال دو هزار و پنج در برخی مراکز انتخاباتی به نفع برخی نامزدها اتفاق افتاد، واکنشی خشونت بار به این مسئله نشان خواهند داد که بدون شک قربانیان زیادی برجای خواهد گذاشت.
وی در پاسخ به این که در صورت وقوع اعمال خشونت بار پلیس در آن دخالت خواهد کرد و چه موضعی اتخاذ خواهد کرد گفت: پلیس مصر بی طرف نیست بلکه در خدمت حکومت و نظام است.
پلیس مصر همیشه در مواردی که پیروزی با حزب حاکم بوده ادعای بی طرفی کرده است اما در مراکزی که پیروزی با مخالفان یا افراد مستقل بوده است پلیس جانب حزب حاکم و دولت را گرفته است. وی در ادامه درباره افزایش مشارکت در انتخابات در ساعات بعد از ظهر و این که آیا میزان مشارکت بیشتر از انتخابات سابق خواهد بود گفت: مصری ها به طور کلی از شرکت در انتخابات روی برگردانده اند و میزان مشارکت نیز در بهترین شرایط از پنج تا ده درصد فراتر نمی رود.
دولت در بسیاری از موارد از افزایش میزان مشارکت تا بیست و سه تا سی درصد سخن می گوید اما میزان مشارکت بر اساس تعرفه ها سنجیده می شود نه بر اساس حضور فیزیکی افراد در مراکز اخذ رای.
وی ادامه داد: به نظر من مسائلی که پیش از انتخابات اتفاق افتاد مثل نگرانی از تقلب، منع نظارت دستگاه قضایی بر انتخابات و نیز محدودیت هایی که برای نظارت رسانه ها و سازمان های جامعه مدنی در نظر گرفته شد این احساس را در مردم به وجود آورد که این انتخابات فایده ای ندارد به همین سبب میزان مشارکت کاهش یافت.
علی حسن با اشاره به این که شرکت روستائیان در انتخابات نه بر اساس اصول سیاسی بلکه بر اساس مسائل قبیله ای است افزود: تعداد نامزدها در این انتخابات کمتر از انتخابات سابق است و علاوه بر این میزان شفافیت و اعتبار و سلامت این انتخابات نیز کمتر از انتخابات سابق است.
بر این اساس تصور می کنم میزان مشارکت در این انتخابات نیز کمتر باشد.