یک کارشناس مصری میزان نفوذ و تاثیر اخوان المسلمین در انتخابات مجلس مصر را بسیار قوی ارزیابی کرد.
عمر الشوباکی (Amr ELSHOBAKI)، یکی از مدیران مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام مصر، در مصاحبه اختصاصی با شبکه فرانس 24 گفت: احزاب و گروه های سیاسی در مصر به جز در زمان انتخابات، برای انجام فعالیت هایشان تحت فشار هستند.
اما حرکت اخوان المسلمین، در اوقات دیگر نیز می تواند از طریق مساجد و مراکز دینی به تبلیغ اندیشه های خود بپردازد.
مجموعه فعالیت های مذهبی و سیاسی اخوان المسلمین، این حرکت را به مهم ترین نیروی مخالف سیاسی در مصر تبدیل کرده است.
کارشناس مصری در پاسخ به این سوال که با توجه به منع قانونی فعالیت سیاسی اخوان المسلمین، مردم چگونه می توانند نامزدهای این حرکت را در انتخابات شناسایی کنند، گفت: این نیز از پارادوکس های صحنه سیاسی مصر است.
اخوان المسلمین که یک حزب غیرقانونی محسوب می شود، توانسته است در انتخابات قبلی هشتاد و هشت کرسی را در مجلس به دست آورد، در حالی که مجموعه دیگر احزاب مخالف تنها ده کرسی را به دست آوردند.
نامزدهای این حرکت به صورت مستقل در انتخابات شرکت می کنند، اما با توجه به شعارها و برنامه هایی که معرفی می کنند، قابل شناسایی هستند.
شعار اصلی حرکت اخوان المسلمین تحت عنوان " اسلام راه حل است"، آنان را کاملا قابل شناسایی می کند.
الشوباکی که کتابی تحت عنوان " اخوان المسلمین از آغاز تا امروز" نوشته است، می گوید: در انتخابات روز یکشنبه، قدرت حاکمه به گونه ای برنامه ریزی کرده است که اخوان المسلمین نتیجه ای ضعیف تر از انتخابات قبلی به دست آورد.
من فکر نمی کنم آنان بیش از پانزده تا بیست کرسی را در مجلس به دست اورند.
در عین حال اخوان المسلمین حتی اگر شرایط لازم برای دستیابی به قدرت را داشته باشد که البته چنین اجازه ای به آن داده نمی شود، برای این کار آمادگی ندارد و بیشتر در چارچوب گفتمان های مذهبی باقی مانده است.
این کارشناس مصری درباره تقابل مسلمانان و مسیحیان در مصر گفت: ریشه این قضیه به موج اسلامی سازی در مصر در بیست سال گذشته و در مقابل اوج گیری گرایش راست افراطی نزد مسیحیان باز می گردد.
در این میان حکومت نیز برای متوقف کردن این روند اقدامی نکرده است.
الشوباکی درباره موضع البرادعی که قبلا می خواست در انتخابات نامزد شود و اکنون دعوت به تحریم انتخابات کرده است، گفت: وی می خواست قواعد بازی را تغییر دهد.
به این معنی که می خواست قانون اساسی اصلاح شود تا نیروهای سیاسی فعال دیگر نیز بتوانند در صحنه سیاسی کشور صاحب نقش شوند.
این هدف نیز به این زودی ها امکان تحقق ندارد.
در هر صورت مصری ها به طور گسترده در انتخابات شرکت نمی کنند، نه به خاطر فرآخوان تحریم از سوی البرادعی یا اشخاص دیگر، بلکه به خاطر آنکه به فرآیند انتخابات اعتمادی ندارند.