تحلیلگر سیاسی درباره انتخابات مصر گفت نحوه برگزاری انتخابات بدتر از چیزی است که مردم انتظار داشتند.
شادی حمید ، مدیر مرکز تحقیقات بروکینز در دوحه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گفت گزارشهای متعددی درباره بی نظمی در انتخابات مصر شنیده می شود.
در برخی مناطق از ورود طرفداران اخوان المسلمین به حوزه های رای گیری ممانعت بعمل می آید و به نماینده آنها اجازه داده نمی شود در صندوقها حضور یابند.
گزارشهایی نیز درباره درگیری درحوزه ها وجود دارد.
اما تقریبا این مسائل تعجب آور نیست.
همه می دانند که در این انتخابات تقلب صورت خواهد گرفت . دیدن وضع انتخابات در قاهره نیز جالب است. در این شهر نامزدها حضور دارند و در همه جا پوستر های تبلیغاتی دیده می شود بطوری که به نظر می رسد منافع برخی با برپایی انتخابات به خطر افتاده است اما وقتی واقعا به مسئله توجه می کنیم می بینیم که اینگونه نیست و با یک تناقض مواجه می شویم.
وی درخصوص نظر جامعه جهانی راجع به انتخابات گفت شاید اینگونه تصور کنیم که آمریکا نگران تحولات مصر است اما بعید است طی هفته های آینده ، واشنگتن فشار جدی را بر رژیم مبارک وارد کند.
تاکنون این کشور به غیر از صدور برخی بیانیه ها و درخواست این کشور مبنی بر برگزاری انتخاباتی آزاد ، کار زیادی انجام نداده است.
وی افزود رسانه ها به طور گسترده این انتخابات را پوشش دادند اما این مسئله به قدرتهای غربی منتقل نشده است.
این تحلیلگر سیاسی گفت طی یکی دو روز گذشته دیدارهایی را در قاهره و اسکندریه با نمایندگان حزب اخوان المسلمین داشته است و آنها به شدت از دولت باراک اوباما ابراز یاس و ناامیدی کردند.
به گفته حمید ، در ابتدا امیدواریهایی نسبت به دولت کنونی امریکا وجود داشت اما اکنون به نوعی مردم آرزو می کنند ای کاش زمان بوش بود زیرا در سال دوهزارو پنج ، فضای سیاسی کشور باز شده بود و مردم فکر می کردند که آمریکا جدی است.
آمریکا ظاهرا در فاصله بین سالهای دوهزارو چهار تا دو هزارو پنج جدیت خود را حفظ کرد اما اوضاع کنونی به گونه دیگری است و تفاوت زیادی با گذشته دارد ، زیرا فضای سیاسی مصر کاملا بسته شده است و طی یکی دو هفته اخیر ، رسانه ها به شدت سرکوب شدند و حوادث قبل از انتخابات نشان داد تقریبا همه چیز روند نزولی داشته است.
بنا براین ، اگر آمریکا بخواهد موضع جدی تری درباره انتخابات این کشور اتخاذ کند ، اکنون بهترین فرصت خواهد بود.