اتهامات گسترده ای به دولت مصر و حزب حاکم این کشور در رابطه با تقلب و تخلفات انتخاباتی وارد شده، در حالی که مشارکت مردم نیز بسیار پایین بوده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجری این شبکه گفت، در حالی انتخاباتی پارلمانی مصر در روز یکشنبه برگزار شد، که انتظار می رود، نتایج آن در روز سه شنبه رسماً اعلام شود.
در همین حال، به برگزار کنندگان این انتخابات اتهامات تقلبات گسترده وارد شده است.
همچنین مخالفان دولت مصر، آن را متهم کرده اند که تلاش دارد صدای منتقدان را خاموش کند.
بن ویده من، خبرنگار این شبکه طی گزارشی از قاهره، پایتخت مصر در مورد انتخابات روز گذشته در این کشور گفت، ما گزارش های فراوانی درباره تخلفات در انتخابات سراسری روز یکشنبه دریافت کرده ایم.
وی افزود، روزنامه های طرفدار دولت، مانند الجمهوریه، در شماره های روز دوشنبه خود، از پیروزی دمکراسی در مصر سخن گفتند، در حالی که روزنامه های مخالف دولت، مانند الوفد نوشتند، تبهکاری و گردن کلفتی در این انتخابات به پیروزی رسید.
گزارشگر این شبکه افزود، اکثر کارشناسان سیاسی انتظار دارند، نامزدهای حزب دمکراتیک ملی مصر که حزب حاکم این کشور است، اکثریت قاطع خود را در پارلمان مصر، که بیش از پانصد کرسی دارد، کماکان حفظ کنند.
از همین رو، هیچکس منتظر اعلام نتایج غیرمترقبه در انتخابات مصر نخواهد بود.
خبرنگار این شبکه تأکید کرد، هرچند روند مبارزات انتخاباتی در مصر بسیار پرسر و صدا و اغلب همراه با درگیری و گهگاه خشونت است، میزان مشارکت مردم در انتخابات این کشور بسیار پایین است.
تقریباً از هر چهار نفر واجد شرایط رأی دادن در مصر، فقط یک نفر در انتخابات این کشور شرکت می کند.
بن ویده من اضافه کرد، در این انتخابات، محدودیت ها برای خبرنگاران و حتی ناظران بین المللی انتخابات به مراتب بیشتر از قبل بوده است.
به عنوان مثال، برخلاف انتخابات پیشین در مصر، در این انتخابات ما (خبرنگاران) باید در هر حوزه رأی گیری از رئیس حوزه، اجازه کتبی برای ورود به مرکز اخذ رأی و تهیه تصاویر و گزارش در دست داشته باشیم، وگرنه ما را به مرکز اخذ رأی راه نمی دهند.
مصر حتی به ناظران و بازرسان بین المللی اجازه نظارت بر این انتخابات را نداده است.
علاوه بر آن، حتی به نمایندگان نامزدهای مستقل نیز مجوز حضور در مراکز رأی گیری برای حصول اطمینان از آزادانه و منصفانه بودن انتخابات، داده نشده است.
این در حالی است که حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر، قول داده بود که این انتخابات آزادانه و منصفانه برگزار شود.
یکی از نمایندگان حزب اخوان المسلمین ضمن نشان دادن مجوزهای رسمی اش برای ورود به مراکز اخذ رأی گفت، با وجودی که ما قبلاً تمامی اوراق و مجوزهای لازم را تهیه کرده بودیم، باز هم ما را به مراکز اخذ رأی برای نظارت بر عادلانه بودن یا نبودن روند انتخابات، راه ندادند.
جمال شحاته، یکی از نامزدهای اخوان المسلمین گفت، من به دولت مصر توصیه می کنم که با این روشی در پیش گرفته، اصولاً انتخابات برگزار نکند، زیرا دولت مصر از برگزاری انتخابات منصفانه، ناتوان است.
شحاته با حالتی تمسخر آمیز افزود، من پیشنهاد می کنم، دفعه بعد، دولت مصر، صرفاً اعضای پارلمان را خودش منصوب کند.
خانم ایمان، طرفدار یکی از نامزدهای مستقل در مصر گفت، من به چشم خودم مشاهده کردم که حزب حاکم، در محله های فقیر نشین، مردم را در اتوبوس ها جمع می کند و به محل اخذ رأی می آورد و با دادن پنجاه پوند که برابر با نه دلار است، به آنان ، ایشان را ملزم می کند که به نامزدهای مورد نظر حزب حاکم رأی دهند، و این سوء استفاده آشکار از وضع فقر مردم و خریداری آراء آنان توسط حزب حاکم مصر است.
از سوی دیگر، نامزدهای حزب حاکم مصر، ضمن رد این اتهامات می گویند، این اخوان المسلمین است که رأی می خرد.
بن ویده افزود، این در حالی است که شمار کمی از کسانی که ما با آنان مصاحبه کردیم، ادعای حزب حاکم را باور دارند.
گزارشگر این شبکه افزود، دور دوم این انتخابات در حوزه هایی که آراء رقبا نزدیک بوده، در پنجم دسامبر برگزار خواهد شد، اما در هر صورت، تقریباً همگان در اینجا بر این عقیده اند که حزب حاکم مصر، در این انتخابات نیز مانند گذشته، پیروزی قاطع به دست خواهد آورد.