خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه كشورمان از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي ساخت درمانگاه در منطقه شرق و جنوب سودان و همچنين انجام طرحهاي كشت و صنعت در اراضي شرق سودان در قالب يك كنسرسيوم از شركتهاي ايراني خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان كه براي شركت در كنفرانس بينالمللي كمك به توسعه شرق سودان در سفري يك روزه و در رأس هيئتي از مقامات سياسي و دست اندركاران اقتصادي كشورمان به كويت سفر كرد، چهارشنبه در سخنان خود در اين كنفرانس، مشكلات موجود در كشورهايي همچون سودان را ميراث شوم استعمار و سياستهاي نوين استعمارگران سابق دانست كه براي ادامه تامين منافع خود حاضر به انجام هر اقدامي از جمله ايجاد جنگ و درگيري بين اقوام و قبايل مختلف، مشكل تراشي بر سر راه كشورها جهت دستيابي به فناوري نوين و توسعه پايدار هستند.
وي افزود: هم اكنون كشورهاي سلطهجو با مشكلات عديدهاي كه با دست خود ايجاد كردند بخصوص بحرانهاي عميق اقتصادي درگيرند و كشورهايي كه زماني منابعشان غارت ميشد به خوبي دريافتهاند كه با شعار «ما ميتوانيم» و با تكيه بر منابع انساني و مادي خود ميتوانند پيشرفت و توسعه پايدار را براي خود تضمين كنند.
وي جمهوري اسلامي ايران را ارائه كننده الگوي كاملي براي كشورهاي در حال توسعه دانست كه با تجربه 30 ساله خود با شعار مهرورزي و عدالت محوري آماده همكاري با كشورهاي ديگر و ارائه تجربيات ارزنده خود به اين كشورها است.
وزير امور خارجه كشورمان همبستگي و تفاهم بين كشورهاي اسلامي و كشورهاي حامي صلح و عدالت در جهان را ضرورتي امكانپذير دانست كه علاوه بر كمك به حل اختلاف، ريشه بروز آن را كه بيگانگان و بدخواهان به دنبال آن هستند را از بين ميبرد.
متكي همچنين گفت: جمهوري اسلامي ايران براي سودان به عنوان بزرگترين كشور آفريقايي و يكي از كشورهاي مهم و تأثيرگذار در كنفرانس اسلامي، عضو جنبش عدم تعهد، اتحاديه عرب و اتحاديه آفريقا اهميت ويژهاي قائل است و بر يكپارچگي و وحدت مردم اين كشور تأكيد داشته و دارد.
* دخالتهاي هدفمند سلطهگران علت اصلي عدم موفقيت سازمانهايي كه با هدف توسعه كشورها تأسيس شدند
وي در ادامه سخنان خود در اين كنفرانس خواستار بررسي و ريشهيابي دلايل عقب افتادگي و توسعه يافتگي كشورها شد و سازمانهاي مختلف بينالمللي كه پس از جنگ جهاني دوم و با هدف توسعه و پيشرفت كشورها تأسيس شدند را مورد انتقاد قرار داد و علت اصلي عدم موفقيت ساز و كارهاي بينالمللي را دخالتهاي هدفمند كشورهاي سلطهگر در اين سازمانها ذكر كرد.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان از سودان به عنوان نمونه بارزي از برخورد گزينشي برخي سازمانهاي بينالمللي در ابعاد سياسي و اقتصادي ياد كرد و يكي از راههاي رسيدن به توسعه پايدار را اصلاح ساختار و ساز و كارهاي حاكم بر سازمانهاي بينالمللي دانست.
* آمادگي ايران براي ساخت درمانگاه در شرق و جنوب سودان
وي براي كمك به توسعه در منطقه شرق سودان آمادگي ايران را براي انجام طرحهاي كشت و صنعت در اراضي شرق سودان در قالب يك كنسرسيوم از شركتهاي ايراني اعلام كرد و براي ارتقاء وضعيت بهداشتي مردم اين منطقه آمادگي كشورمان را براي ساخت درمانگاه در منطقه شرق و جنوب سودان اعلام كرد.