صندوق بين المللي پول اعلام کرد دو منطقه خاورميانه و شمال افريقا با افزايش نرخ بيکاري مواجه خواهد بود.
بر اساس گزارش صندوق بين المللي پول درباره دورنماي اقتصادي در دو منطقه مغرب عربي و خاورميانه بحران اقتصادي بر اين دو منطقه نيز تاثير گذاشته است .
در اين گزرش امده است حتي کشورهايي مثل تونس که رشد اقتصادي در ان در سال 2009 به 3.3 درصد مي رسد اين بيکاري وجود دارد .
بانک جهاني و صندوق بين المللي پول اخيرا اعلام کردند بحران اقتصادي جهان به فاجعه اي انساني در کشورهاي رو به رشد تبديل شده است. اين دو نهاد بين المللي اعلام کردند اقتصاد جهاني پس از نشست اخير بشدت بحراني شد و پيامدهاي خطرناکي به ويژه براي کشورهاي رو به رشد داشت.
اين بيانيه مي افزايد بحران مالي بيش از پنجاه ميليون نفر را با فقر شديد مواجه کرد و لازم است که از شدت تاثير ان بر کشورهاي رو به رشد کاسته شود.
در اين بيانيه امده است صندوق بين المللي پول و بانک جهاني از اغاز اين بحران کمکهاي خود را به کشورهاي رو به شد بيشتر کرده اند و لازم است شرکت کنندگان در نشست اخير لندن به تعهداتشان در قبال کشورهاي فقير عمل کنند.
سران بيست کشور توسعه يافته و در حال توسعه دوم اوريل (سيزدهم فروردين)
در لندن متعهد شدند منابع مالي صندوق بين الملل پول و بانک جهاني را به بيش
از هزار و يکصد ميليارد دلار افزايش دهند.
کشورهاي عربي با بيش از هفده ميليون بيکار از اين نظر در جهان در صدر قرار دارند. نتايج گزارش جديد سازمان کار عربي نشان مي دهد ميانگين بيکاري در جهان عرب به چهارده درصد رسيده که بيش از همه مناطق در جهان است و در افريقا و جنوب صحرا نيز چنين رقمي اعلام نشده است. در اين گزارش امده است کشورهاي عربي بايد چهار ميليون شغل جديد ايجاد کنند تا وضع بيکاري در جهان عرب بدتر از اين نشود. اين گزارش تاکيد کرده است مشکل بيکاري در بين فارغ التحصيلان دانشگاهها و موسسات عالي فني يک چالش ويژه است و ميانگين بيکاري در بين اين قشر حدود بيست و شش و هشت دهم درصد در مغرب و نوزده و سه دهم درصد در الجزاير و هفده و هفت دهم درصد در اردن است.
سازمان کار عربي پيش بيني کرده است بحران جهاني به کاهش سطح اشتغال در کشورهاي عربي منجر خواهد شد و بين سال دو هزار و نه تا دو هزار و ده بيش از سه ميليون و ششصد هزار نفر بر تعداد بيکاران افزوده خواهد شد.
تعداد بيکاران در جهان عرب در سال اينده ميلادي دست کم به حدود بيست ودو ميليون و دويست هزار نفر برسد.
صندوق بين المللي پول اعلام کرده است اقتصاد جهان تا سال آينده بايد شاهد رشد مجدد خود باشد. دومينيک استراوس کان مدير عامل صندوق بين المللي پول که در چارچوب سفر دوره اي به آسياي ميانه رفته بود پيش بيني ما اين است که
نرخ رشد اقتصادي جهان از سال دو هزار و ده شروع شود.
وي بعد از ديدار با امامعلي رحمان رئيس جمهور تاجيکستان در جمع خبرنگاران خاطر نشان کرد سفر دوره اي خود را به اين دليل به کشورهاي آسياي ميانه اختصاص داده است که اغلب آنها با کندي رشد اقتصادي شديد مواجه هستند.
کان افزود به رغم اينکه آمار هاي نشان دهنده کاهش شديد انتقال پول از کارگران تاجيکستاني در روسيه و چين از تضعيف اقتصاد اين کشور حکايت دارد، دولت تدابير مهمي براي مقابله با بحران مالي اتخاذکرده است. اقدامات دولت با در نظر گرفتن اوضاع اقتصادي بويژه در بخش پولي بسيار مناسب است.