هرچند کشور موزامبیک، یکی از فقیرترین کشورهای جهان به حساب می آید اما دولت این کشور تلاش دارد با جلب سرمایه های خارجی به موزابیک، آن را از وضعیت بد کنونی بیرون آورد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، دیوید فراست، مجری این شبکه مصاحبه ای اختصاصی در لندن با اولدمیرو بالوی، وزیر امور خارجه موزامبیک، کشوری در جنوب قاره آفریقا، در رابطه با فقر و مشکلات اقتصادی در این کشور انجام داد.
مجری این شبکه ابتدا گفت، نه تنها تورم در موزامبیک، سه درصد گزارش شده، و نرخ رشد اقتصادی نیز پنج درصد است، بلکه میزان صادرات آن نیز روند صعودی دارد. وی افزود، تمامی این شاخص ها مثبت بوده و باید نشان از وضعیت خوب اقتصادی موزابیک باشد، اما با این وجود، این کشور، همچنان یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می رود.
آیا این به علت ادامه تبعات جنگ داخلی این کشور در کمتر از بیست سال پیش است، یا این که کشورهای پیشرفته جهان، موزابیک را از سرمایه گذاری های خارجی محروم کرده اند؟ فراست افزود، وزیر امور خارجه موزامبیک به انگلیس سفر کرده تا مشوق سرمایه گذاری های خارجی در موزامبیک شود.
اولدمیرو بالوی گفت، این اولین باری بود که من با اعضای دولت جدید انگلیس دیدار و گفتگو می کردم.
وی افزود، مباحثات و مذاکرات ما بسیار عالی بود، و چشم اندازهای ما در رابطه با آینده موزامبیک و فرصت های سرمایه گذاری برای پیشرفت این کشور، مشترک و همسو بود. دولت انگلیس همچنین تمایل خود را برای ادامه حمایت از موزامبیک اعلام کرد.
بالوی اضافه کرد، ما مجمعی برای سرمایه گذاری در موزابیک تشکیل داده ایم و تلاش داریم با استفاده از این مجمع، سرمایه های خارجی را به سوی کشورمان روانه کنیم.
فراست پرسید، آیا شما هنوز به کمک های مالی خارجی احتیاج دارید یا این که به اندازه کافی پیشرفت اقتصادی داشته اید که دیگر به این نوع کمکها نیاز نداشته باشید؟ بالوی پاسخ داد، ما هنوز به کمک های خارجی نیاز داریم و تا مدتی طولانی همچنان به این گونه کمک ها احتیاج خواهیم داشت.
بالوی در خاتمه افزود، ما در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار نداریم و برای تأمین چهل و پنج درصد از بودجه مملکت مان، به کمک های بین المللی احتیاج داریم. این در حالی است که ما باید، قادر باشیم تمامی بودجه مورد نیاز خود را از منابع داخلی کشورمان تأمین کنیم، که این هدف غایی ما است و امیدواریم با کمک نهادهای دولتی و بخش خصوصی، در میان مدت، به این مرحله برسیم که حتی بودجه مازاد داخلی برای سرمایه گذاری در کشور خود داشته باشیم، که به نوبه خود باعث افزایش اطمینان به وضعیت اقتصادی موزامبیک و جلب سرمایه های بیشتر خارجی به کشورمان خواهد شد.