خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم سمیر العطروش درباره انتخابات پارلمانی مصر نوشت ...
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم سمیر العطروش درباره انتخابات پارلمانی مصر نوشت ...
دور دوم انتخابات پارلمانی مصر در حالی امروز یکشنبه برگزار شد که پیش بینی می شود حزب حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور تقریبا همه کرسیها را در دور دوم از ان خود می کند ، زیرا احزاب اصلی مخالف دولت به علت ارعاب مخالفان ، شرکت دراین انتخابات را تحریم کرده اند .
حزب حاکم ملی دمکراتیک که به مدت سه دهه استیلای بی چون و چرای خود را بر پارلمان مصر حفظ کرده است ، در دور نخست انتخابات در روز 28 نوامبر ، دویست و نه کرسی از دویست و بیست و یک کرسی پارلمان را که در این مرحله به رای گذاشته شد از ان خود کرد .
در دور نخست دو حزب بزرگ سیاسی مخالف دولت از گردونه رقابتها کنار کشیده بودند .
تعیین تکلیف مابقی کرسیها به دور دوم کشیده شد .
حزب اخوان المسلمین تنها نیروی جدی مخالف دولت ، در دور نخست حتی موفق نشد یک کرسی را بدست اورد .این گروه پیشتر با توسل به نمایندگان مستقل یک پنجم کرسیهای پارلمان کنونی مصر را در اختیار داشت . اخوان المسلمین این هفته اعلام کرد هفده نامزد باقیمانده این حزب در گردونه رقابتها ، در دور دوم انتخابات شرکت نخواهندکرد .
از دهه 1990 این نخستین باری است که اخوان المسلمین چنین تصمیمی اتخاذ می کند.
حزب لیبرال وفد که معمولا با دولت روابط کاری دارد ، دو کرسی بدست اورده است .
این حزب نیز در اقدامی نادر اعلام کرده است نامزدهای این حزب در دور دوم شرکت نمی کنند .
تحلیلگران می گویند به نظر می رسد حزب حاکم مصر این بار با کنار راندن مخالفان بطور کامل موضع خود را تقویت و عملا مصر را به کشوری تک حزبی تبدیل کرده است .
علاوه بر پانصد وهشت نماینده منتخب پارلمان که انتظار می رود اغلب انان نیز از حزب حاکم باشند ، حسنی مبارک نیز ده نماینده دیگر را در پارلمان منصوب می کند .
عمرو حمزاوی از تحلیلگران موسسه کارنگی به این خبرگزاری گفت خروج مخالفان از گردونه رقابتها ،به بحران مشروعیت انتخابات در مصر دامن می زند .
این بدین معناست که از این پس احزاب و گروههای مخالف در نظام حاکم جایی ندارند و این به وجهه حزب حاکم لطمه بزرگی وارد خواهد کرد .
با این همه حزب حاکم مصر ادعا می کند انتخابات در جوی ازاد و عادلانه برگزار شده است. ولی گروههای مدافع حقوق بشر می گویند اسناد و مدارک کافی دال بر تقلب و خرید رای در دور نخست انتخابات پارلمانی در اختیار دارند .
پلیس بیش از یک هزار تن از طرفداران اخوان المسلمین را در استانه برگزاری انتخابات بازداشت کرد .
به گونه ای که امریکا که معمولا از اشاره به اسلامگرایان در انتقادات خود از قاهره اجتناب می کرد ، در نهایت لب به اعتراض گشود.
رای گیری امروز در حالی برگزار می شود که قرار است انتخابات ریاست جمهوری مصر در اواخر سال 2011 برگزار شود.
مبارک 82 ساله تاکنون درباره نامزدی خود در این انتخابات سخنی نگفته است و پیش بینی می شود وی پسرش جمال را برای جانشینی در نظر گرفته است .
عدم حضور احزاب مخالف در پارلمان به این معناست که هر نامزدی که از حزب حاکم مصر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری معرفی شود ، تقریبا هیچ رقیبی نخواهد داشت ،سناریویی که بطور قطع مشروعیت رئیس جمهور اینده مصر را در برابر علامت سئوال قرار خواهد داد .