خبرگزاري فارس: صدها نفر از اتباع ساحل عاج روز گذشته در اعتراض به بيتوجهي به نتايج انتخابات رياست جمهوري اخير اين كشور در پاريس تظاهرات كردند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرانسوي "لوپاريزين "، به دنبال تصميم "لوران گباگبو " بمنظور اداي سوگند براي دور جديد رياست جمهوري در ساحل عاج، صدها نفر از اتباع اين كشور در فرانسه روز گذشته در اعتراض به بيتوجهي به نتايج انتخابات رياست جمهوري اين كشور و ناديده گرفته شدن آراء مردم، در نزديكي سفارت ساحلعاج در پاريس تظاهرات كردند و خواستار خروج وي از دولت و توجه به نتايج انتخابات شدند.
بنا بر اعلام سازماندهندگان اين تظاهرات، در جريان تظاهرات روز گذشته 500 نفر شركت داشتند حال آنكه پليس شمار تظاهراتكنندگان را 250 نفر اعلام كرد.
بنا بر اعلام كميسيون انتخاباتي ساحل عاج، "الحسن وتارا " با كسب 54 درصد از آراء به خود در انتخابات رياستجمهوري اين كشور، توانست گباگبو را شكست داده و پيروز انتخابات شود.
اين در حالي است كه شوراي قانون اساسي ساحل عاج كه توسط يكي از نزدكيان باگبو اداره ميشود، نتايج اين انتخابات و پيروزي وتارا در آن را باطل و فاقد اعتبار اعلام كرد.
در پي پيروزي الحسن واتارا در انتخابات رياست جمهوري اخير ساحل عاج، تلويزيون دولتي اين كشور روز گذشته از تصميم "لوران گباگبو "، رئيسجمهور فعلي براي سوگند ياد كردن براي دور بعدي رياست جمهوري خبر داد.
انتخابات اين كشور آفريقايي از سال 2005 تاكنون 7 بار به تعويق افتاد و با برگزاري اين انتخابات انتظار مي رفت كه به بحران سياسي نظامي 11ساله اين كشور پايان داده شود.
دوره رياست جمهوري گباگبو (65 ساله) در سال 2005 به پايان رسيد و منتقدان وي معتقدند كه او يك دوره حكومت را سرقت كرد و براي به دست آوردن سومين فرصت رياست جمهوري تلاش ميكند.
اما گباگبو ميگويد كه به دليل جنگ داخلي، دوره 5 ساله پيش را در قدرت ماند.
ساحل عاج طي سالهاي 1960 تا 1993 نمونه خوبي از ثبات سياسي در دوره رياست جمهوري "فيليكس هوفييه بوانيه " بوده و به سوئيس آفريقا معروف بود؛ اما پس از كودتاي اول در سال 1999 و كودتاي ناكام سال 2002 ،درگيريهاي خشونت آميزي در اين كشور روي داد و شورشيان كنترل شمال اين كشور را در دست گرفتند.