مديرمسوول انتشارات صنم گفت: كتاب «امنيت و دموكراسي در كنگو دموكراتيك؛ بررسي نقش نهادهاي نظامي در برقراري صلح» از سوي موسسه خانه كتاب، به عنوان اثر شايسته تقدير جايزه كتاب فصل معرفي شد.\
طاهره مفتخري نظريپور، مديرمسوول نشر صنم، ويراستار و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين باره اظهار داشت: اثر حاضر درباره وقوع دو جنگ در جمهوري دموكراتيك كنگو است؛ كشوري كه در دو دهه گذشته بحرانهاي زيادي را پشت سر گذاشت كه تمام دنيا را متاثر و اندوهگين كرد.
وي با بيان اين كه «در اين جنگها حدود چهار ميليون نفر كشته شدند» تصريح كرد: نويسنده اين اثر، كارشناس آفريقاشناسي است كه حدود هشت سال در محيط آفريقا اقامت داشته و كاملا با وضعيت آنجا آشناست.
مفتخري نظريپور درباره مباحث اين كتاب خاطرنشان كرد: نوشتار حاضر داراي پنج فصل است كه در ابتدا درباره شروع جنگها در كنگو، ريشههاي جنگها، نقش گروهها در اين بحران و يورش كابيلا آغاز شده و سپس به ريشههاي مناقشه در شرق كنگو و انگيزههاي اصلي خشونت، بررسي نهادهاي امنيتي در كنگو دموكراتيك و وضعيت پليس و ارتش در اين بحران ميپردازد.
وي يكي از ويژگيهاي مهم اين اثر را داشتن نمايه زبان انگليسي در پايان كتاب دانست و تصريح كرد: متاسفانه كتابهايي كه در ايران حاوي نمايه ، اعلان و توضيح مفاهيم هستند كماند، اما در خارج از ايران به ويژه كشور انگلستان تمام كتابها داراي نمايهاند. نمايه عاملي موثر براي ارجاع به كتاب و دسترسي به بخشهاي كليدي متن است.
مدير مسوول نشر صنم 118 كتاب را به عنوان منابع اصلي تدوين اين اثر معرفي كرد و گفت: همچنين تمامي پايگاههاي اينترنتي كه از آنها در متون كتاب استفاده شده نيز در بخش منابع آورده شده است.
وي مخاطبان اصلي اين اثر را دانشجويان رشته علوم سياسي دانست و اظهار داشت: همچنين قلم كتاب نيز بسيار سليس و روان است و داستانوار درباره آفريقا و جنگهاي آن مطالبي را بيان ميكند و توانسته مخاطب را به خود جلب كند.
مفتخرينظريپور در پايان توضيح داد: متاسفانه در ايران رشتهاي به نام آفريقاشناسي در دانشگاهها وجود ندارد. بهتر است مركز مطالعات آفريقا اقدامي براي تاسيس اين رشته دانشگاهي به ويژه در دانشگاه تربيت معلم انجام دهد.
كتاب «امنيت و دمكراسي در كنگو دمكراتيك» اثر سيروس احمدي نوحداني از سوي نشر صنم روانه منتشر شده است.
در اين تحقيق سعي شده با تحليل بحران كنگو به ويژه در بخش حكومتداري خوب و اصلاح بخشهاي امنيتي(ارتش، پليس و ...) علل ديركرد در برقراري آرامش اين كشور آفريقايي بررسي شود.
مطالب اين كتاب در پنج فصل با عنوانهاي «جنگهاي كنگو»، «ريشههاي مناقشه در شرق كنگو»، «بررسي نهادهاي امنيتي كنگو دمكراتيك»، «راههاي خروج از بحران» و «آينده كنگو دمكراتيك» تنظيم شده است.
از منابع استفاده شده در تاليف اين اثر ميتوان به قومشناسي سياسي آفريقا، گزارش دبيركل سازمان ملل متحد در اجراي مواد 10 و 14 قطعنامه 1649 شوراي امنيت، گزارش ديوان محاسبات درباره طرح قانوني توقف حسابها نام برد.
كتاب «امنيت و دموكراسي در كنگو دمكراتيك» از سوي انتشارات صنم در شمارگان 1000 نسخه، 206 صفحه و بهاي 40000 ريال منتشر شده است.