خبرگزاري فارس: «روز سياه در مصر»؛ اين تعبير مردم مصر درباره انتخابات اين كشور است. به اعتقاد آنان انتخابات پارلماني امسال، سياهي دوران 29 ساله ديكتاتوري حكومت «حسني مبارك» را تكميل كرد.
به گزارش فارس، حسني مبارك رئيس جمهور مصر از 14 اكتبر سال 1981 كه قدرت را پس از ترور انور سادات به دست گرفت، به گفته بسياري از كارشناسان نتوانست دوران موفق دو رئيس جمهور پيش از خود را ادامه دهد.
موسسه آمريكايي مركز كارشناسان بينالمللي «وودرو ويلسون» در پژوهشي به قلم «ديويد اوتادي» تاكيد كرد كه از زمان به قدرت رسيدن حسني مبارك در مصر، اين كشور نقش پيشگام خود را در جهان عرب از دست داد و تاكنون تا حد فروپاشي پيش رفته است و حتي با رفتن مبارك نيز وضعيت مصر درست نخواهد شد.
وضعيت نابسامان مصر در 29 ساله گذشته ادامه يافت تا اين كه انتخابات پارلماني 2010 يكشنبه هفته گذشته در اين كشور برگزار شد و در حالي كه قرار است نتايج اين انتخابات فردا سهشنبه اعلام شود گفته ميشود در نتيجه سركوب مخالفان و احزاب معارض دولت مصر، حزب حاكم 96 درصد كرسيهاي مجلس را به دست خواهد آورد.
گزارشهاي خبري در پيش از انتخابات از سركوب شديد مخالفان حزب حاكم حكايت ميكرد. به طوري كه دهها نفر از اعضاي جماعت اخوانالمسلمون مصر مهمترين و قدرتمندترين حزب مخالف دولت مصر بازداشت و حتي تا دو سال به حبس محكوم شدند.
شوراي ملي حقوق بشر مصر ديروز اعلام كرد كه تاكنون 50 فقره شكايت دريافت كرده است مبني بر اينكه مانع مشاركت افراد در انتخابات شدهاند.
همچنين كميتههاي ناظر بر انتخابات مصر نيز اعلام كردهاند كه تخلفات و اقدامات غير قانوني بسياري در اغلب حوزههاي رايگيري از مجموعه 161 حوزه رايگيري شاهد بوده است.
وضعيت خفقان و فشاري كه دولت مصر در روزهاي اخير و نزديك به انتخابات براي مخالفان ايجاد كرد، بسياري از ناظران مصري و بينالمللي را به ترديد در سلامت انتخابات مصر وا داشته است. تا حدي كه درباره انتخابات رياست جمهوري سال آينده نيز ابراز نگراني كردند.
«مرتضي منصور» نامزد مستقل در انتخابات مصر تاكيد كرد كه حزب ملي (دولت مصر) در مصر منفور شده است و انتخابات پارلماني امسال بدترين انتخابات مصر بوده است.
بر اساس راي گيري دور اول انتخابات مصر، تكليف 265 كرسي مجلس روش شد و در نتيجهاي باور نكردني دولت مصر اعلام كرد جماعت اخوانالمسلمون حتي يكي كرسي را هم به دست نياورده است. اين در حالي بود كه اخوانالمسلمون مهمترين حزب مخالف مصر كه هواداران بسياري در مصر دارد، در انتخابات سال 2005، 88 كرسي به دست آورده بود.
بر اين اساس اخوانالمسلمون و حزب الوفد و چند حزب ديگر مصري در اعتراض به آنچه تقلب گسترده در انتخابات خواندند دور دوم انتخابات را كه ديروز برگزار شد، تحريم كردند تا حزب حاكم مصر بدون رقيب و تنها با حضور نامزدهاي مستقل و نامزدهاي حزب المجتمع دور دوم انتخابات را براي به دست آوردن 243 كرسي باقيمانده از كل 508 كرسي برگزار كند ولي دور دوم نيز مانند دور نخست با حضور بسيار كم رنگ مردم برگزار شد.
گزارشهاي رسمي، مشاركت حدود 20 درصدي مردم مصر را نشان ميدهد ولي كارشناسان اعلام ميكنند كه مشاركت مردم حدود 10 درصد بود.
«محمد حامد الجمال» رئيس سابق شوراي حكومتي مصر معتقد است، انتخاباتي كه زير نظر دولت حسني مبارك انجام ميشود بينتيجه است زيرا دولت مبارك، دولتي است كه از سال 1981 آزاديهاي سياسي را حتي آزاديهاي بيان و آزادي براي تجمع را محدود كرده است.
در خصوص سركوبهاي مختلف كه دولت مصر اعلام كرده است بايد گفت دولت مصر حتي به 6 ميليون مصري كه خارج از اين كشور و 3 ميليون آنان در اروپا و آمريكا ساكن هستند اجازه رأي دادن نداده است.
دكتر «حسن ابوطالب» پژوهشگر مركز مطالعات راهبردي الاهرام مصر معتقد است، اقدام اخوانالمسلمون و حزب الوفد براي تحريم دور دوم انتخابات، دولت مصر را دچار مشكل كرده است زيرا حزب حاكم در اين صورت با به دست آوردن 96 درصد كرسيهاي پارلمان، پيروز قاطع انتخابات خواهد بود و اين امر دولت را وا داشته است تا با دستكاري برخي آراء، تعداد نامزدان پيروز مستقل را بيشتر نشان بدهد تا بدين صورت وانمود كند كه تعداد مخالفان راه يافته به پارلمان زياد است.
بنياد آمريكايي «كارنگي» در اين خصوص اعلام كرد است كه رقابت اعضاي حزب حاكم مصر براي به دست آوردن قدرت بر اساس منافع شخصي قرار گرفته است كه گاه به خشونت كشيده شده است.
«عمر الحمزاوي» مدير پژوهشهاي خاورميانه بنياد كارنگي با بيان اينكه پارلمان مصر دو وظيفه دارد: يكي قانونگذاري و ديگر نظارت بر عملكرد دولت، تاكيد كرد وقتي 96 درصد پارلمان از حزب حاكم و دولت باشد، اين پارلمان چگونه ميخواهد بر خود نظارت كند؟
يك واقعيت تلخ در خصوص دولت حسني مبارك اين است كه مبارك از زمان به قدرت رسيدن، وابستگي خود به آمريكا، رژيم صهيونيستي و غرب را برگزيد تا قدرت را به هر قيمتي در چنگ خود نگاه دارد حتي اگر اين امر به سقوط جايگاه مصر در جهان عرب و منطقه منجر شود كه اكنون به اذعان بسياري از كارشناسان شده است.
مركز مطالعات راهبردي الجزيره در گزارشي درباره وضعيت مصر اعلام كرد: مصر سالها است كه دچار بحراني سياسي و اجتماعي با ابعاد گوناگون است؛ از حركتهاي اعتراضي واعتصابگونه گرفته تا تظاهراتي كه در دو سال اخير شمار اعضاي آن به چهار هزار نفر رسيده است. در كنار اين بايد بحران اقتصادي فزاينده و بحران رهبري سياسي و چگونگي آينده سياسي مصر را نيز در نظر گرفت كه سي سال [مدت حكمراني مبارك] يا بيشتر است كه مسدود و فلج به نظر ميرسد. در 10 سال اخير نشانههاي بحران در سياستهاي نظام مصر روشنتر شده است. اين امر به دليل تلاشهاي آشكاري است كه در راستاي "موروثي كردن قدرت " در خصوص "جمال مبارك " فرزند "حسني مبارك " رخ داده است.
دولت حسني مبارك از متحدان اصلي آمريكا و رژيم صهيونيستي است. دولت آمريكا به طور همه جانبه از رژيم مبارك حمايت ميكند. ارتش مصر كه پشتيباني قوي و ضامني مطمئن براي دولت مصر در برابر مخالفان داخلي مصر است و بشدت از طرف آمريكا پشتيباني و تغذيه ميشود، ساليانه حداقل 900 ميليون دلار تا يك ميليارد و 300 ميليون دلار از آمريكا كمك مالي دريافت ميكند.
خوشخدمتي دولت مبارك به صهيونيسم جهاني به جايي رسيده است كه «بنيامين بن اليعازر» وزير صنعت و بازرگاني دولت رژيم صهيونيستي ماه مي گذشته (ارديبهشت) شخص حسني مبارك را «گنج راهبردي اسرائيل» توصيف كرد كه اين امر شرمساري فهمي هويدي تحليلگر مصري را برانگيخت و وي به جاي دولت مصر تاكيد كرد كه از اين وقاحت اسرائيليها احساس شرمساري ميكند.
حال، دولت مصر براي حفظ قدرت خود در اين انتخابات به چنان ديكتاتوري متوسل شده است كه دولت آمريكا، حامي اصلي دولت مبارك، ناچار شد براي حفظ ظاهر، درباره روند انتخاباتي مصر ابراز نگراني كند، هر چند كه دولت آمريكا در موارد مشابه در كشورهاي مخالف خود دست به اقدامات مداخلهجويانه و توطئهآميز ميزند و به ابراز نگراني بسنده نميكند.
رسانههاي غربي كه ابراز دست آمريكا و دولتهاي غربي هستند، تصريح كردند دولت حسني مبارك انتخابات دروغين برگزار كرده است.
روزنامه واشنگتن پست انتخابات مصر را «دروغين» خواند و مبارك را به «ديكتاتوري» متهم كرد. روزنامه فايننشالتايمز انگليس نيز در انتقادي شديد از دولت مصر در برگزاري انتخابات و سركوب مخالفان تصريح كرد كه اين انتخابات «تئاتري كمدي» بود كه برگزار شد.
اين اظهارنظرها درباره دولتي كه متحد آمريكا و رژيم صهيوينيستي است، از زبان رسانههايي مطرح ميشود كه همه آلت دست آمريكا و رژيم صهيونيستي هستند و همين امر كافي است كه ساختگي بودن انتخابات دولت حسني مبارك ثابت شود.
برخي مردم مصر در اعتراض به دولت مبارك، به درستي روز انتخابات مصر را «روز سياه» ناميدند. بايد تصريح كرد كه روزهاي سياه دوران حكومت ديكتاتوري مبارك بر مصر از سال 1981 تاكنون با انتخابات سال 2010 كامل شد و مبارك با سركوب مخالفان خود در انتخابات امسال، با قدرت هر چه بيشتر زمينه را براي خلق فضاي خفقانآور براي انتخابات رياست جمهوري سال آينده اين كشور و موروثي كردن قدرت براي جمال فرزند خود فراهم كرد تا مبادا مصر صاحب دولتمرداني آزاد و مستقل شود بلكه اين كشور مهم اسلامي و عربي از قبضه سيطره رژيم صهيونيستي و آمريكا خارج شود و به روزگار اوج و پيشگامي خود در جهان عرب بازگردد.