بیش از شش روز است که دموکراسی در ساحل عاج به گروگان گرفته شده است.
پایگاه اینترنتی لزافریک، با اشاره به ریاست جمهوری خود خوانده لوران باگبو در ساحل عاج، در حالی که انتخابات از پیروزی الحسن واتارا حکایت دارد نوشت: نتیجه اعلام شده از سوی کمیسیون انتخاباتی مستقل که بر پیروزی واضح و بدون شبهه الحسن واتارا مهر تایید می زند، از سوی شورای قانون اساسی رد شد.
این شورا که منصوب شده از سوی لوران باگبو است و رییس آن دوست باگبو و نزدیک به حزب حاکم محسوب می شود، با ابطال آرای هفت حوزه انتخاباتی بزرگ در شمال کشور و به عبارتی با ابطال سیزده درصد آرا، باگبو را با آرایی حدود پنجاه و یک درصد برنده اعلام کرد. لزافریک نوشت: باگبو که به قدرت بسیار دلبسته است ، شنبه گذشته با اتکا به نیروی نظامی در حالی مراسم تحلیف به جا آورد که سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا ( اکواس)، و کشورهای آمریکا و فرانسه، پیروزی قاطع الحسن واتارا را به رسمیت شناختند و وی را رییس جمهور منتخب مردم ساحل عاج محسوب می کنند.
لزافریک نوشت: همچنین پیروزی الحسن واتارا در ساحل عاج آنچنان مسلم و واضح بوده است که نمایندگی سازمان ملل در این کشور، در معدود موضع گیری های جانبدارانه این سازمان، بر پیروزی نامزد مسلمان مهر تایید زد.
یوجین چویی، نماینده کره ای سازمان ملل در ساحل عاج، همگام با ناظران بین المللی اعلام کرد" : ما بیست هزار صورتجلسه را مورد بررسی دقیق قرار دادیم.
نظر شورای قانون اساسی مستند به واقعیت نیست و این انتخابات فقط یک نتیجه دربر داشته است: پیروزی الحسن واتارا." لزافریک نوشت: تایید محکم سازمان ملل که نقش آن در برگزاری انتخابات در پیمان صلح کشور پیش بینی شده است، به شکل تعیین کننده ای انتخاب واتارا را مورد تایید قرار می دهد.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، روسای جمهور آمریکا و فرانسه و سازمان منطقه ای اکواس نیز با تایید پیروزی واتارا از باگبو خواسته اند به اراده مردم تمکین نماید.
در این میان الحسن واتارا با نامیدن گیوم سورو به عنوان نخست وزیر و در حقیقت با ابقای رهبر " نیروهای جدید" ( شورشیان سابق) در این مقام شرایط را برای ایجاد تعادل قوا در داخل فراهم کرده است.
سورو که با نیروهایش کنترل نیمی از خاک کشور را در اختیار دارد با برسمیت شناختن واتارا در واقع نیروهای نظامی اش را نیز در خدمت رییس جمهور منتخب قرار داده است تا به این ترتیب نیز فشار مضاعفی بر اردوگاه باگبو وارد شود.
اینک سوال این است که لوران باگبو با وجود فشار های گسترده بین المللی و مقاومت داخلی تا کجا و چه زمانی به اشغال کاخ ریاست جمهوری ادامه می دهد؟