کارشناسان معتقدند برغم اصلاحاتی که برخی کشورهای افریقایی از جمله کشورهای جنوب صحرای افریقا در بخشهای دولتی و غیر دولتی خود ایجاد کرده اند، همچنان در بخش انرژی با بحران روبرو هستند.
انتوان ابرهارد،کارشناس افریقایی، در کنفرانس بین المللی «انرژی در افریقا» که در شهر کیپ تاون در جنوب غربی افریقای جنوبی برگزار می شود اعلام کرد نشانه اشکار بحران انرژی در کشورهای افریقایی به ویژه جنوب صحرای افریقا کمبود تولید برق در این کشورهاست.
وی افزود در تمام کشورهای جنوب صحرای افریقا تنها شصت و هشت گیگاوات برق تولید می شود که معادل برق مصرفی یک کشور اروپایی مانند اسپانیا است. این کارشناس افریقایی خاطر نشان کرد بسیاری از تاسیسات و کارخانه های تولید برق در جنوب صحرای افریقا کارایی لازم را ندارند.
نگهداری این تاسیسات برای کشورهای گران تمام می شود با این حال انها قادر نیستند تمام برق مورد نیاز شهروندان خود را تولید کنند. ایجاد اصلاحات در بخش انرژی در این کشورها به منظور براورده کردن نیازهای داخلی به انرژی، موجب شده است تاسیسات و کارخانه های دولتی بهره وری بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاران خصوصی نیز بیشتر از گذشته به این منطقه روی اورند اما هنوز هم کشورهای منطقه از کمبود انرژی به شدت رنج می برند. این کارشناس افریقایی افزود مهمترین و فوری ترین نیاز بخش انرژی در این منطقه این است که دسترسی به برق، دایمی و قیمت ان رقابتی باشد تا رشد اقتصادی کشورهای منطقه تسریع شود و شرایط زندگی مردم بهبود یابد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیپ تاون، بانک جهانی اعلام کرده است برای ساخت نیروگاههای جدید برق یا احداث شبکه های جدید برق در صحرای جنوب افریقا سالانه بیست و سه میلیارد دلار سرمایه گذاری لازم است.