88.03.29
پرتوريا - وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي امروز اعلام کرد که نخستين مورد ابتلاي ويروس آنفولانزاي خوکي موسوم به "اچ وان ان وان" ديروز در يک شهروند ژوهانسبورگ در آفريقاي جنوبي کشف و شناسايي شد.
وزارت بهداشت در اين خصوص اعلام کرد که اين ويروس پس از آنکه يک پسر 12 ساله روز يک شنبه گذشته تازه وارد فرودگاه ژوهانسبورگ شد، بلا فاصله شناسايي و پس از بررسي چند روزه موضوع بر اساس شاخص هاي سازمان بهداشت جهاني در يک بيمارستان خصوصي، وجود آن در اين کشور اعلام عمومي و به آن سازمان نيز گزارش شده است.
بر اساس گزارش هاي رسانه هاي عمومي آفريقاي جنوبي، اين مورد مبتلا به ويروس آنفلولانزاي خوکي که در حال حاضر وضع عمومي وي نيز مطلوب است از بيمارستان مرخص شده و در منزل خود تحت مراقبت هاي خاص قرار دارد.
بر اساس سازمان بهداشت جهاني، گرچه تا کنون 14 هزار مورد ابتلا به اين ويروس مهلک (و تا اين لحظه لاعلاج) در جهان شناسايي شده اند ولي با توجه به تدابير کنترلي اين ويروس و تدابير امنيت بهداشتي کشورها براي مسافران ورودي به کشورشان بيشتر شده است، اين بيماري تا کنون جان نزديک 1700 نفر را نيز گرفته است.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني، تنها در صورت موفق بودن تلاش هاي تيم هاي تحقيقات پزشکي بين المللي براي اختراع واکسن دفع اين ويروس آنفولانزاي خوکي، مبارزه با اين ويروس حداقل شش ماه به طول مي انجامد.
دولت آفريقاي جنوبي از ابتداي اعلام رسمي شيوع اين بيماري مهلک در جهان اعلام کرده بود که اسکنرهاي مخصوص کنترل همه جانبه گردشگران عازم آفريقاي جنوبي را از همان زمان در همه مبادي ورودي به اين کشور راه اندازي و نصب کرده است تا مبادا ورود افراد مبتلا به اين ويروس مانعي براي برگزاري بازي هاي جام جهاني فوتبال سال 2010 اين کشور گردد.
البته فيفا در جديد ترين تجربه خود يک بار محل برگزاري بازهاي هاي جام کنفدراسيون هاي فوتبال سال 2003 چين را به دليل شيوع بيماري "سارس" در جنوب شرق آسيا به آمريکا منتقل کرده بود و در تازه ترين مورد آن نيز در دو ماه گذشته، برگزاري بازي هاي 17 گانه کشورهاي شمال و مرکز آمريکا و کشورهاي حوزه کارائيب در مکزيک را به عنوان کشور کانون گسترش اچ وان و ان وان، لغو کرد.
در هر حال بيماري هاي خاصي که در زمان هاي خاص ظهور و گسترش مي يابند، همچون ديگر پديده ها و بلاياي هاي طبيعي از جمله عوامل تاثيرگذار در پروژه هاي کلان مديريت جهاني و در حوزه مديريت کشورها هستند که اين بار اين معضل خود را در قالب "ويروس ان وان اچ وان" به جهانيان نشان داده و مي رود تا بسياري از پروژه هاي خاص کشورها به ويژه رويداد مهم ورزشي را در زير سايه شوم خود لغو و حذف کند.
پيش بيني مي شود، اعلام ابتلاي اين بيماري در آفريقاي جنوبي و به ويژه در کشورهاي رو به توسعه جنوب قاره آفريقا، احتمال لغو و استقبال ضعيف از بازي هاي مقدماتي جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي را بيشتر مي کند.