سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد نزدیک به هفتصد و بیست میلیون دلار کمک بشردوستانه در سال دو هزار و یازده برای جمهوری دموکراتیک کنگو که برخی از مناطق ان از جمله بخشهای شرقی هنوز هم دستخوش مناقشات مسلحانه است، نیاز دارد.
فیدل ساراسورو، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در کینشازا در مراسم افتتاح طرح اقدام بشردوستانه سازمان ملل در سال دو هزار و یازده در کنگو، اعلام کرد نهادهای بشردوستانه فعال در کنگو تاکید کرده اند که برای کاهش درد و رنج هفت میلیون و پانصد هزار شهروند کنگویی در سال دو هزار و یازده بیش از هفتصد و نوزده میلیون دلار امریکا لازم است. در سال دو هزار و ده نهادهای بشردوستانه وابسته به سازمان ملل متحد خواستار هفتصد و بیست و هشت میلیون دلار برای تامین نیازهای انسانی در کنگو شدند اما از این رقم تنها شصت درصد از ان جمع اوری شده است به همین علت نهادهای بشردوستانه کمکهای درخواستی خود را برای کنگو در سال دو هزار و یازده کاهش داده اند. سازمان ملل متحد اعلام کرده است جامعه کنگو با یک بحران انسانی بسیار وخیم روبرو شده است که علت اصلی ان مناقشات مسلحانه و خشونتهایی است که در برخی مناطق به ویژه شرق این کشور روی می دهد.
بروز نا امنیهای جدید در سال دو هزار و ده در شرق کنگو ناشی از رعایت نکردن توافق نامه های گوما توسط گروههای شورشی فعال در این منطقه و همچنین دولت کنگو است.
توافق نامه های گوما که بیست و سوم مارس سال دو هزار و نه منعقد شد، به ویژه ادغام واحدهای سیاسی گروههای مسلح را در دولت مرکزی و نهادهای محلی توصیه کرده، اما این اهداف تاکنون تحقق نیافته است. همچنین طبق اعلام سازمان ملل متحد بلایای طبیعی یا اخراج پناهندگان کنگو از انگولا نیز در تشدید این بحران تاثیر داشته است. دولت انگولا سال گذشته برای مقابله با پدیده مهاجرتهای غیر قانونی، یکصد و شصت هزار مهاجر کنگویی را این کشور اخراج کرد.
اوارگان کنگویی که شمار زیادی از انها کودکان هستند در حال حاضر در اردوگاههایی که در مرز دو کشور ایجاد شده است زندگی می کنند.
با نزدیک شدن فصل سرما و بارندگی، شمار زیادی از سازمانهای امدادرسان از وضع بهداشتی نامناسب اوارگان در این منطقه ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده اند ممکن است کمبود چادر، توالت، اب اشامیدنی و امکانات بهداشتی برای اوارگان، شیوع بیماریهای همه گیر از جمله وبا را در انها تشدید کند. دهها هزار اواره در منطقه لیکوالا در حاشیه رودخانه اوبانگی که مرز طبیعی میان دو کنگو را تشکیل می دهد در چادرها مستقر شده اند و به سختی روزگار می گذرانند.
کمبود کالاهای ضروری مورد نیاز اوارگان و همچنین فعالیت گروههای شبه نظامی در منطقه امنیت اوارگان را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس امار و ارقامی که سازمانهای بشردوستانه منتشر کرده اند نزدیک به هشتاد درصد از اوارگان این منطقه را زنان و کودکان تشکیل می دهند که در شرایط بسیار شکننده و نامناسبی زندگی می کنند و با خطرات فزاینده ای از طرف گروههای شبه نظامی روبرو هستند.