رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا گفت: اگر دخالتهای خارجی در ساحل عاج صورت نگیرد ، اتحادیه آفریقا قادر است بحران سیاسی این کشور را حل کند.
شبکه خبری فرانس بیست و چهار، موضوع بحران سیاسی ساحل عاج را در چارچوب مصاحبه ای با "ژان پینگ " رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا به بحث گذاشت.
مجری این شبکه در ابتدای این برنامه به وضع سیاسی حاکم بر ساحل عاج اشاره و اعلام کرد با توجه به آنکه اکنون این کشور دو رئیس جمهور دارد، عملا به دو بخش تقسیم شده است و حتی آبیجان پایتخت آن نیز همین وضع را دارد.
از این گذشته کمبود مواد غذایی و انرژی در پایتخت کشور بیداد می کند و این بحران، اقتصاد این کشور را به طور کلی تحت تاثیر منفی خود قرار داده است .
مجری این شبکه درهمین باره نظر رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا را جویا شد.ژان پینگ دراین باره اعلام کرد نخستین کار و مهمترین کاری ما در ساحل عاج باید انجام دهیم این است که تلاش کنیم دموکراسی را در این کشور نجات دهیم.
باید تلاش کنیم بعد از چندین دهه بحران سیاسی و نظامی گیری که حکومت ها با کودتا در این کشور بر سر کار می آمدند این بار دموکراسی پیروز و حاکم شود.
زیرا اگر دموکراسی در ساحل عاج حاکم شود صلح نیز به تبع آن، به این کشور باز خواهد گشت.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا افزود چیزی که اکنون در ساحل عاج مهم است این است که از بروز خشونت در این کشور جلوگیری کنیم و ما تابو امبکی رئیس جمهوری سابق آفریقای جنوبی را که شخصیتی با نفوذ در قاره آفریقاست به همین منظور به آبیجان فرستاده ایم.
وی به نقل از تابو امبکی که هم با "الحسن واتارا" و هم با "لوران واتارا" به طور جداگانه دیدار کرده است گفت: پنجره ای رو به صلح و دوری از خشونت در این کشور باز شده است.
نتیجه این دیدارها این بوده است که لوران باگبو پذیرفته است که در این باره بیشتر فکر کند واین خیلی مهم است.
به خصوص آنکه به تازگی وی آمادگی خود را برای گفتگو نیز اعلام کرده است. مجری برنامه افزود وقتی باگبو صحبت از گفتگو می کند می خواهد درباره چه چیزهایی صحبت کند .
چون اگر منظورش تشکیل دولت وحدت ملی باشد که چنین دولتی تاکنون در این کشور وجود داشت؟ ژان پینگ در پاسخ به این سئوال نیز گفت:موضوع گفتگو مهم نیست ، مهم این است که به هر صورتی که باشد از وقوع جنگ در این کشور جلوگیری شود.جلوگیری از جنگ نیز می تواند شامل این باشد که لوران باگبو خواست جامعه بین المللی و خواست آرا مردمش را بپذیرد. رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در بخش دیگر از سخنان خود گفت اگر گشایشی در اوضاع کنونی ساحل عاج ایجاد نشود، علاوه بر تعلیق عضویت این کشور در اتحادیه آفریقا که قبلا صورت گرفته است، مجازات دیگری از جمله مجازات هدفمند علیه شخصیت ها و سیاستمداران ساحل عاج از ممنوعیت سفرهای خارجی برای آنها گرفته تا بسته شدن حساب های بانکی شان به اجرا در می آید .زیرا برای کمیسیون اتحادیه آفریقا مهم برقراری دموکراسی در کشورهای عضو است .
ما دراین خصوص شش ماه به کشور خاطی مهلت می دهیم که به ساختار دموکراسی برگردد و اگر این کار را انجام نداد این تعلیق ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در بخش دیگر از سخنان خود از لوران باگبو خواست برای جلوگیری از جنگ و خشونت در کشورش ،به رای و خواست مردم تن دهد.
ژان در پاسخ به این سئوال نیز اگر بحران سیاسی ساحل عاج حل نشود آیا اعتبار اتحادیه آفریقا زیر سئوال می رود گفت :البته که این گونه است اما تقریبا ما همیشه موفق بوده ایم .
در جایی های هم که ما موفق نشده ایم دلیلش آن بوده است که قدرت های خارجی دخالت کرده اند .
وی به عنوان به نمونه به مطلبی که در روزنامه لوموند فرانسه منتشر شده بود اشاره کرد که در آن ادعا شده بود جامعه بین المللی آفریقا را اداره می کند.
در حالی که اصلا اینگونه نیست و کسانی که چنین مطلبی در روزنامه ها می نویسند نشان می دهد که آنها از واقعیات این قاره آگاه نیستند.
رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا درباره همه پرسی تعیین سرنوشت جنوب سودان نیز گفت: من مطمئن هستم که این همه پرسی در نهم ژانویه سال آینده برگزار خواهد شد.
بنابراین با توجه به آنکه نتایج این همه پرسی تقریبا مشخص است یعنی مردم این منطقه به استقلال منطقه خود رای می دهند ، پس باید ما در این جا نیز به فکر صلح و جلوگیری از بروز خشونت و جنگ داخلی باشیم.