' حسني مبارك ' رئيس جمهور مصر روز يكشنبه تحريم انتخابات پارلماني اين كشور را از طرف احزاب مخالف مايه تاسف خواند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره ،رئيس جمهور مصر ضمن ابراز ناخشنودي از تحريم انتخابات پارلماني از طرف احزاب مخالف كه چندي پيش در مصر برگزار شد ، گفت: من ترجيح ميدادم تمام احزاب در اين انتخابات تا جايي كه ممكن بود نتايج خوبي كسب كنند .
وي در جمع اعضاي حزب ملي دموكرات مصر كه حزب خود او نيز مي باشد گفت : من به عنوان رهبر اين حزب خوشحالم كه نامزدهاي آن در انتخابات پارلماني به موفقيت رسيدند اما به عنوان يك رئيس جمهور مايل بودم تمام احزاب بهترين نتايج خود را به دست مي آوردند .
گفتني است حزب ملي دموكرات مصر در انتخابات پارلماني اخير مصر كه در روزهاي 28 نوامبر ( 7 آذر ) و 5 دسامبر ( 14 آذر ) برگزار شد توانست در يك پيروزي بزرگ 420 كرسي از 508 كرسي پارلمان را به دست بياورد .
حزب قدرتمند اخوان المسلمين كه در انتخابات پارلماني سال 2005 يك پنجم كرسي هاي پارلمان را از آن خود كرد در انتخابات اخير نتوانست حتي يك كرسي را به دست بياورد . حزب اخوان المسلمين ادعا مي كند در انتخابات اخير تقلب گسترده اي صورت گرفت و به همين جهت دور دوم انتخابات را تحريم كرد .
نامزدهاي مستقل در انتخابات پارلماني 70 كرسي را به دست آوردند و نامزهاي احزاب مخالف نيز توانستند تنها 14 كرسي پارلمان را از آن خود كنند كه از اين 14 كرسي ، 6 كرسي را حزب مخالف ' وفد ' به دست آورد . اين حزب نيز دور دوم انتخابات پارلماني را تحريم كرد .
مباراك در سخنراني خود اظهار داشت : به نظر من بهتر بود كه احزاب مخالف وقت خود را با دعوت به تحريم انتخابات و سپس شركت در آن و نهايتا كنار كشيدن از انتخابات و ادعاي تقلب تلف نمي كردند .
مبارك ادامه داد : من به حزب ملي دموكرات و ديگر احزاب توصيه مي كنم كه از اين انتخابات درس گرفته ، نكات منفي ومثبت آن را در نظر بگيرند و از تكثر گرايي حمايت كنند . رئيس جمهور مصر اظهار داشت : اكثريتي مطلقي كه حزب ملي دمكورات به دست آورده است براي اين حزب مسئوليت زيادي را نيز به همراه مي آورد .
در عين حال رسانه ها روز يك شنبه گزارش دادند مبارك 7 مسيحي قبطي را از اقليت مسيحي اين كشور به عنوان نماينده در پارلمان مصر منصوب كرده است . گفتني است طبق قانون رئيس جمهور مصر مي تواند 10 نماينده پارلمان را خود انتخاب كند .
به گفته تحليلگران نتايج انتخابات اخير در مصر اعتبار حزب ملي دموكرات اين كشور را خدشه دار كرده است ولي در عين حال مي گويند پيروزي در انتخابات راه را براي پيروزي اين حزب در انتخابات رياست جمهوري در سال 2011 ميلادي باز مي كند .
اعتقاد خيلي ها در مصر اين است كه رئيس جمهور 82 ساله اين كشور كه 29 سال است رهبري اين كشور را در دست دارد قصد دارد جاي خود را به ' جمال مبارك ' پسر 47 ساله اش بدهد .
در عين حال روزنامه انگليسي ' گاردين ' به نقل از اسناد محرمانه منتشر شده از مراودات ديپلمات هاي آمريكايي در وبگاه 'ويكي ليكس ' آورده است : حسني مبارك به احتمال زياد به دنبال اين است كه در انتخابات بعدي رياست جمهوري نيز شركت كند و باقي عمر خود را در همين مسند باقي بماند .
بر اساس اين سند محرمانه سفير امريكا در مصر در يكي از نامه هاي خود مي گويد : به نظر مي رسد مبارك قصد دارد تا زماني كه زنده است رئيس جمهور بماند و كناره گيري داوطلبانه وي از مسند رياست جمهوري يا كنار رفتن بر اثر شكست در يك انتخابات عادلانه بعيد به نظر مي رسد .