براساس تحقیقاتی که نتایج آن یکشنبه منتشر شد، آزمایشگاه های بهداشتی آفریقایی با مهارت برای مبارزه با بیماری های این قاره رقابت می کنند اما این تلاش ها امروزه اغلب به سبب فقدان حمایت سیاسی یا مالی با بن بست مواجه می شود.
این تحقیقات که در نشریه "مرکز علوم و زیست پزشکی " منتشر شد به این ترتیب بیست وپنج " فناوری راکد" را که به سبب نرسیدن به مرحله تولید صنعتی یا بازاریابی در کارتن ها باقی مانده است بر می شمارد. کن سیمیو مسئول این تحقیقات که به سفارش سازمان غیر دولتی کانادایی " ام سی لاگلین راتمن" انجام شده است اعلام کرد:" این فناوری های مبتکرانه و نه چندان گران قیمت برای بهبود سلامت که اغلب به ابتکار پیمانکاران انجام می شود و سپس در سرتاسر قاره آفریقا گسترش می یابد." سیمیو افزود اما " ثمرات این تلاش ها مستلزم آن است که اعطا کنندگان بین المللی و دولت ها آنها را با دقت برداشت کنند." تدوین کنندگان این گزارش پس از دیداری از آزمایشگاه های آفریقایی ( کنیا ، غنا، ماداگاسکار، نیجریه، روندا ، آفریقای جنوبی ، تانزانیا و اوگاندا به ویژه فناوری های " خفته ای" را مشاهده کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نایروبی، سیمیو که اصالتا کنیایی است از جمله به یک کیت موبایل ارزان قیمت تشخیص بیماری بیلهارزیوس ( بیماری انگلی استوایی که دویست میلیون تن را مبتلا کرده است اشاره کرد که موسسه تحقیقات پزشکی نوگوچی در اکرا (غنا) ساخته است. سیمیو اعلام کرد فقدان بازاریابی این تولیدات فقط مشکل مالی نیست بلکه مشکلی عمومی مرتبط با نواوری است .
این مسئله هم عرصه های سیاسی و هم مالی را شامل می شود." درست است که کشورهای آفریقایی به صورت میانگین دو دهم تا سه دهم درصد ثروت ملی خود را به تحقیق و توسعه اختصاص می دهند یعنی ده برابر کمتر در مقیاس کشورهای توسعه یافته ( دو تا سه درصد)، اما عاملان این نواوری ها نه فقط بی پول هستند بلکه فاقد دیگر امکانات برای تولید و بازاریابی آن هستند.
موسسه تحقیقاتی کنیا به این ترتیب یک واحد تولید کیت تشخیص ایدز و هپاتیت بی را احداث کرد اما کمی پس از آن دولت کنیا معیارهای خرید خود را برای این کیت تشخیص تغییر داد و مرکز جدید تولید را با بن بست مواجه ساخت.