مرکز خدمات رایانه ای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زامبیا از روز جمعه 19 آذرماه افتتاح و خدمات رسانی خود را آغاز نمود.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، این مرکز که از 5 رایانه کا ربری (user) و یک سرور(server) تشکیل شده، دارای بخش هاي كتابخانه ديجيتال ، مرکز اینترنت (کافی نت ) و بانک چند رسانه ای مي باشد.
کتابخانه ديجيتال به منظور تسهیل در دسترسی مراجعه کنندگان به منابع اسلامی راه اندازی شده و حاوی مجموعه عظیمی کتاب و مقاله به زبانهای انگلیسی، عربی و اردو می باشد.
منابع موجود در این کتابخانه در بخشهای مختلف؛ قرآن کریم، رسول اکرم(ص)، تاریخ اسلام، اعتقادات، تاریخ اسلام، اسلام و دیگر ادیان، احکام و .... دسته بندی شده اند، که هر بخش خود حاوی تعداد زیادی مقاله و کتاب می باشد.
كتابها و مقالات موجود در این کتابخانه از سایتهای اسلامی موجود در اینترنت دانلود شده و به صورت یک بانک اطلاعاتی به سه زبان انگلیسی، عربی و اردو، در اختیار اعضای کتابخانه قرار گرفته است.
از آنجا که یکی از مشکلات همیشگی کشورهایی همچون زامبیا تهیه کتاب و منابع متنی بوده و هست، امید است این بتواند بخشی از این خلأ را پرنماید.
بانک چند رسانه ای مجموعه ای از فایلهای صوتی و تصویری شامل فیلم، سخنرانی، مباحثات و مناظراتی است که کاربران می توانند در صورت تمایل از آنها استفاده نمایند.
فیلم های موجود در این بانک، فیلم های ایرانی (دوبله شده یا زیرنویس دار) با موضوعات دینی و فرهنگی و فایلهای صوتی به زبانهای انگلیسی و عربی در موضوعات مختلف اخلاقی، اسلام و مسیحیت و مناظرات علمی و مناسبتهای مختلف اسلامی می باشد.
کتابخانه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زامبیا (کتابخانه رضوی) روزانه محل مراجعه دهها دانشجو از دانشگاههای مختلف زامبیا می باشد،به همين علت نمايندگي فرهنگي كشورمان اقدام به راه اندازی مرکز اینترنت رضوی نمود که علاوه بر ایجاد زمینه جذب بیشتر دانشجویان، زمینه مناسبی را برای تحقیق در اختیار دانشجویان و اعضای کتابخانه قرار خواهد داد.