88.03.29
پژوهش جديد انجام شده از تأثير مخرب گرم شدن زمين بر تهديد امنيت غذايي قاره آفريقا حكايت دارد.
به گزارش موج به نقل از خبرگزاري فرانسه، يك مطالعه انجام شده كه در شماره جديد مجله انگليسي "تغيير محيط زيست جهاني" منتشر شد، نشان مي دهد كه تا نيمه قرن حاضر تغييرات جوي ممكن است توانايي قاره آفريقا را در زمينه ايمني غذايي به مخاطره بياندازد. اين گزارش پيش بيني مي كند كه احتمالا تمام آفريقا در سال 2050 داغ تر از هر زمان ديگري در تاريخ خود خواهد بود.
مطابق اين پژوهش، به ويژه شش كشور سنگال، چاد، مالي، بوركينافاسو، نيجر و سيرالئون با مخاطره بيشتري مواجه خواهند شد.
در نتيجه سه محصول اصلي اين شش كشور يعني ذرت، ارزن و ذرت خوشه اي قادر نخواهند بود در چهار دهه آتي گرماي زيادي را حمل كنند.
برخي مطالعات جديدتر تأثير گرماي زمين را حتي بدتر از اين پيش بيني مي كنند.
موسسه فناوري ماساچوست (MIT) تخمين زده است كه تا پايان قرن حاضر و در صورت عدم اقدامات سريع و گسترده براي كاهش نشت گازهاي گلخانه اي، گرماي سطح زمين 2.5 درجه سانتيگراد (4.9 درجه فارنهايت) افزايش پيدا خواهد كرد. در چنين گرمايي امكان توليد ذرت در چاد و مالي دشوار خواهد شد.
بيش از 40 درصد از جمعيت آفريقا با كمتر از يك دلار در روز زندگي مي كنند و 70 درصد از اين جمعيت فقير هم در مناطق روستايي ساكن هستند كه بقاي آنها عمدتاً به كشاورزي وابسته است.