شبكه تلويزيوني الجزيره قطر روز دوشنبه اعلام كرد: قبيله 'پلاتين' يك استثنا در بهره مندي ساكنان اصلي آفريقاي جنوبي از ثروت هاي طبيعي فراوان اين كشور به شمار مي رود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، كشور آفريقاي جنوبي به داشتن معادن بسيار زياد معروف است ولي از بيشتر اين منابع در دوران حاكميت نظام تبعيض نژادي به گونه اي بهره برداري مي شد كه ساكنان اصلي آفريقاي جنوبي به كلي از منافع آنها محروم بودند.
اين در حالي است كه روستاي فوكينگ واقع در شمال غربي اين كشور يك استثنا در اين زمينه محسوب مي شود. افراد قبيله پافووكينگ از صدها سال قبل در اين روستا زندگي كرده بودند بدون اينكه ارزش ثروت زير پاي خود را بدانند. آنان در سال 1924 دريافتند بيش از 70 درصد ذخاير فلز پلاتين كل جهان را در اختيار دارند، اما افراد اين قبيله به دليل حاكميت نظام تبعيض نژادي از منافع آن محروم ماندند. اما به تازگي دادگاهي در آفريقاي جنوبي حق اين قبيله را براي استفاده از منابع زميني كه اجدادشان چند ده سال پيش از اشغالگران خريداري كرده بودند، به رسميت شناخت.
اكنون رسيدگي به امور مربوط به خيابان ها و مراكز خدمات عمومي اين روستا به عهده دولت مركزي آفريقاي جنوبي نيست، بلكه قبيله پافوكينگ راسا اين مسئوليت را انجام مي دهد. اين قبيله كه به نام قبيله پلاتين مشهور شده، مدارسي براي فقرا تاسيس كرده و همه نيازهاي دانش آموزان حتي غذا و محل سكونت آنان را تامين مي كند.
در حال حاضر ثروت هاي اين روستا ساكنانش را از همه مشكلاتي كه بقيه فقراي آفريقاي جنوبي با آن دست به گريبان هستند نجات داده است. افرادي از خود قبيله نظارت بر هزينه كردن درآمدهاي قبيله از معادن پلاتين و توزيع اين درآمد را بر عهده دارند. آنان مي گويند اولويت هزينه ها با امور زيربنايي است و بايد همه منازل از آب، برق و غذا بهره مند باشند. سپس به سراغ آموزش مي روند زيرا آموزش مهم ترين عامل توسعه منطقه است. به همه فارغ التحصيلان دبيرستاني، كمك هاي مالي مي شود.
هر كس در اين روستا گشتي بزند درمي يابد كه وضعيت فقراي آن بسيار بهتر از ساير فقراي آفريقاي جنوبي است به گونه اي كه اين روستا توانسته ساكنان روستاهاي همجوار را به سوي خود جذب كند.
خلاصه اينكه در بسياري موارد، ثروت ها و منابع طبيعي در قاره آفريقا به جاي آن كه مايه خير و بركت براي صاحبان اصلي اش باشد، مايه شوربختي و مصيبت براي آنان شده چه اين ثروت ها نفت باشد و چه هر منبع ديگر. اما روستاي پافوكينگ استثناست. تاريخ آفريقاي جنوبي با طلا و خون رقم خورده است، زيرا به دليل وجود ثروت هايي در زير زمين، اشغالگران به سراغ اين كشور آمده و بيشتر ساكنانش را از منافع آن محروم كردند.