در دهه اول ماه محرم به ويژه در تاسوعا و عاشورا حسيني، اقليت 50 هزار نفري شيعيان آفريقاي جنوبي نيز همچون ساير شيعيان نقاط جهان، اين ايام و شب هاي آن را به برگزاري عزاداري ها وسوگواري مي گذارنند.
شيعيان اين كشور كه شامل اقليتي از ايرانيان مقيم و مامور و اكثريتي از شيعيان شبه قاره هند اعم از هندي، پاكستاني، بنگلادشي، لبناني و عراقي و نيز سياهپوستان تازه مسلمان شده و به شيعه گرويده اي مي شوند كه در اين ايام اقدام به پاسداشت ياد واقعه كربلا و ذكر مظلوميت خاندان اهل بيت (ع) مي پردازند.
آنها به فراخور مليت هاي خود داراي مجموعه اي از آداب و مراسم سوگواري براي گراميداشت اين ايام هستند و هر ساله سعي مي كنند اين ميراث فرهنگي و مذهبي را با شور و جد خاص برگزار و آنها را به فرزندان و نسل بعد از خود منتقل كنند.
آنها غالبا اين ايام و شب هاي آنرا با برپايي مراسم زيارت عاشورا در حسينيه ها و مساجد، نشر كتاب هاي مذهبي و برپايي نمايشگاه هاي نمادين از محرم و صحنه كربلا و وقايع تاريخي آن و روز شمار اين وقايع، برگزاري جلسات سخنراني مذهبي، مراسم نوحه خواني و سينه زني، دادن اطعام به عزاداران و مستمندان و ايتام حتي غير مسلمان مي گذرانند.
تعطيلي كسب و كار در ايام تاسوعا و عاشورا و اربعين، دعوت از مبلغين مشهور و خطيبان برجسته اسلامي براي سخنراني در مساجد اصلي، برپايي مجالس روضه خواني مخصوص بانوان و سياه پوش كردن اماكن و مساجد و منازل، حضور فعال نوجوانان و جوانان و زنان در ايام محرم در مساجد و عزاداري ها از ديگر برنامه هاي شيعيان آفريقاي جنوبي در اين ايام است.
بزرگترين مجموعه شيعيان آفريقاي جنوبي در كلانشهر ژوهانسبورگ و در بزرگترين شهرك اين شهر يعني 'سووتو' كه انقلاب ضد تبعيض نژادي اين كشور نيز از آنجا آغاز شد، قرار دارد.