اقدامات تحريك آميز آمريكا و اشاعه شايعاتي در خصوص تهديد امنيت ملي اتيوپي از سوي كشور همسايه آن سومالي، به حمله سال 2006 نيروهاي اتيوپيايي به سومالي منجر شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا پايگاه خبري ' آنتي وار' به نقل از اسناد محرمانه منتشر شده از سوي يك پايگاه خبري افزود: 50 هزار نيروي اتيوپيايي كه در سال 2006 با تحريك آمريكا به سومالي حمله كردند، تا اواسط سال 2007 به اين نتيجه رسيدند كه با مقاومت شديد نيروهاي سوماليايي مواجه اند و به شكل فزاينده اي در منجلاب جنگ گرفتار شده اند.
اين گزارش افزود: با تشديد اين حمله 'جندايي فرازر' (Jendayi Frazer) معاون وقت وزير خارجه آمريكا در امور آفريقا، تاكيد كرد كه قبل از اين حمله واشنگتن به نيروهاي اتيوپيايي نسبت به حمله نظامي به سومالي هشدار داده بود.
وي كه از همكاران نزديك 'كاندوليزا رايس' وزير خارجه وقت آمريكا بود، در مصاحبه هاي گوناگوني سعي كرد مسووليت اين حمله را از دوش واشنگتن بردارد. اما اسناد محرمانه نشان مي دهد كه فرازر، 'ملس زناوي' نخست وزير اتيوپي را براي حمله به كشور همسايه خود تحت فشار قرار داده بود.
آنتي وار افزود: اين اسناد نشان مي دهد كه فرازر در جنگ هاي غير مستقيمي كه آمريكا با همكاري وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) به راه انداخته، نقش پيشتازي داشته است.
در زمان حمله اتيوپي به سومالي، وي همزمان با تحريك اتيوپيايي ها براي حمله به سومالي،
ادعا مي كرد كه هر چند آمريكا نقشي در اين اقدام نظامي ندارد، اما 'تهديد سومالي' و ضرورت جنگ از ديدگاه اتيوپيايي ها را درك مي كند.
فرازر همچنين سعي در اشاعه اين شايعه داشت كه سلطه نيروهاي جهادي بر سومالي امنيت اتيوپي را تهديد مي كند.
اين گزارش خاطرنشان كرد: اين نخستين بار نبوده كه فرازر سعي در مشاركت دادن آمريكا در جنگ هاي غير مستقيم در آفريقا داشته است.
وي پيش از اين نيز، به عنوان سفير آمريكا در آفريقاي جنوبي، با ايجاد ائتلافي سعي در سرنگوني حكومت موگابه در زيمباوه داشت، اما اين طرح به دليل عدم سنخيت آن با دولتي كه پس از دوران آپارتايد در آفريقاي جنوبي روي كار آمده بود، با شكست مواجه شد.
آنتي وار خاطرنشان كرد: جنگ سال 2006 سومالي نفعي براي آمريكا و اتيوپي نداشته است و به تازگي 'دونالد ياموتا' (Donald Yamamoto) سفير پيشين آمريكا در اتيوپي، تصديق كرد كه اين ايده 'اشتباهي بزرگ' بوده است.
وي به طور غير مستقيم مسووليت آمريكا را در حمله اتيوپي به سومالي كه 20 هزار كشته و دو ميليون آواره بر جاي گذاشت، پذيرفت.