کشف معادن پلاتین در زمینهای متعلق به یکی از قبایل در شمال غرب آفریقای جنوبی، وضع اقتصادی این قبیله را دگرگون کرده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره اعلام کرد: آفریقای جنوبی به داشتن منابع غنی طبیعی معروف است ولی بخش اعظم این منابع در زمان حکومت آپارتاید استخراج شد بدون آنکه ساکنان بومی این کشور بهره ای از آن ببرند.
اما وضع قبیله "پافوکینگ" در روستای "پافوکینگ" در شمال غرب آفریقای جنوبی در این خصوص یک استثنا محسوب می شود.
اعضای این قبیله صدها سال است که در این منطقه زندگی می کنند ولی به تازگی به ارزش ثروتی که زیر پای آنها بوده است پی برده اند.
در سال 1924 بزرگترین معدن فلز پلاتین جهان که هفتاد درصد کل ذخایر شناخته شده پلاتین جهان را در خود جای داده است در زمینهای روستای پافوکینگ کشف شد.
ساکنان این روستا تا زمانیکه دولتی نژادپرست بر آفریقای جنوبی حکومت می کرد از این ثروت بی بهره بودند ولی اخیرا دادگاهی در آفریقای جنوبی اعلام کرد ساکنان این روستا حق بهره برداری از این معادن را دارند زیرا صدها سال پیش اجداد روستائیان، این زمینها را از اشغالگران خریده بودند.
روستائیان با استفاده از ثروتی که از این راه به دست می آید به آباد کردن روستای خود پرداخته اند.
به عنوان مثال برای آسفالت کردن و نگهداری خیابانها و اماکن عمومی از دولت بودجه ای نمی گیرند.
همچنین مدارس منطقه امکانات مناسبی برای تحصیل دانش آموزان قبیله پافوکینگ فراهم کرده اند به گونه ای که به آنها غذا و محل سکونت می دهند.
دانش آموزان فقیر به خاطر خوردن غذا هم که باشد با اشتیاق در مدرسه حاضر می شوند.
مشکلاتی که دیگر فقرای آفریقای جنوبی با آن مواجه هستند دیگر در این منطقه دیده نمی شود. یکی از رهبران قبیله پافوکینگ می گوید ما بخش عمده تلاش خود را صرف تامین زیرساختها می کنیم تا همه خانه ها آب و برق و غذای کافی داشته باشند.
بخش آموزش نیز از نظر ما اهمیت زیادی دارد.
ما به دانش اموزانی که دوره دبیرستان را به پایان می رسانند بورسیه تحصیلی می دهیم. الجزیره در پایان افزود: منابع طبیعی برای بسیاری از ساکنان قاره آفریقا عامل بدبختی بوده است ولی روستای پافوکینگ در این میان یک استثنا محسوب می شوند.