کارشناسان افریقایی معتقدند اگر دولتهای افریقایی می خواهند در اینده رشد اقتصادیشان با موانع جدی روبرو نشود، باید سالهای آینده در بخش انرژی سرمایه گذاری قابل توجهی بکنند.
کارشناسان امور انرژی در افریقا که در نشستی در ویندهوک، پایتخت نامیبیا، گردهم امده اند اعلام کردند کشورهای این قاره باید تا سال دو هزار و بیست هر سال حدود سی میلیارد دلار برای تقویت زیرساختهای بخش انرژی و توسعه فعالیتهای این بخش سرمایه گذاری کنند تا رشد اقتصادی آنها در آینده مختل نشود. ادوارد انجورج،رئیس اتحادیه تولید و توزیع کنندگان برق افریقا، اعلام کرد کشورهای افریقایی برای اینکه بتوانند در ده سال اینده انرژی لازم را در بخشهای مختلف اقتصاد خود تامین کنند، باید از منابع انرژی خود به بهترین نحو استفاده کنند. این کارشناس افریقایی که در نشست سالانه اتحادیه تولید و توزیع کنندگان برق آفریقا سخن می گفت تاکید کرد قاره افریقا برای استفاده از ظرفیتهای خود و دستیابی به اهداف مورد نظر در زمینه توسعه باید در یک دهه اینده سالانه حدود بیست و نه میلیارد دلار معادل بیست و دو میلیارد یورو در بخش انرژی سرمایه گذاری کند. انجورج که مدیر اجرایی شرکت برق کنیا نیز هست، خاطر نشان کرد بهره برداری از ظرفیتها و منابع انرژی در افریقا تنها در شرایطی امکان پذیر خواهد بود که بخشهای خصوصی و دولتی کشورهای افریقایی مشارکتی نزدیک داشته باشند و دولتهای افریقایی نیز همکاریهای خود را در بخش انرژی تقویت کنند. طبق آماری که در این نشست ارائه شد در کشورهای جنوب صحرای افریقا از هر چهار نفر یک نفر به برق دسترسی دارد اما این نسبت در مناطق روستایی یک به ده است.
حتی در برخی از مناطقی که ساکنان ان از نعمت برق بهره مند هستند، قطع برق بسیار رایج است و گاهی کمبود برق فعالیتهای اقتصادی را برای ساعتها فلج می کند. کارشناسان معتقدند برغم اصلاحاتی که برخی کشورهای افریقایی در بخشهای دولتی و غیر دولتی خود ایجاد کرده اند، همچنان در بخش انرژی با بحران روبرو هستند.
نشانه اشکار بحران انرژی در کشورهای افریقایی به ویژه جنوب صحرای افریقا کمبود تولید برق در این کشورهاست.
وی افزود در تمام کشورهای جنوب صحرای آفریقا تنها شصت و هشت گیگاوات برق تولید می شود که معادل برق مصرفی یک کشور اروپایی مانند اسپانیا است. بسیاری از تاسیسات و کارخانه های تولید برق در جنوب صحرای افریقا کارایی لازم را ندارند.
نگهداری این تاسیسات برای کشورها، گران تمام می شود با این حال انها قادر نیستند تمام برق مورد نیاز شهروندان خود را تولید کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اصلاحات در بخش انرژی در این کشورها به منظور برآورده کردن نیازهای داخلی به انرژی، موجب شده است تاسیسات و کارخانه های دولتی بهره وری بیشتری داشته باشند و سرمایه گذاران خصوصی نیز بیش از گذشته به این منطقه روی اورند اما هنوز هم کشورهای منطقه از کمبود انرژی به شدت رنج می برند.