خبرگزاري فارس: فعالان حقوقي مغرب در همايشي كه در رباط برگزار شد در واكنش به محاصره اقتصادي غزه و نيز جنايت رژيم صهيونيستي در حق ملت فلسطين، خواستار تحريم اقتصادي اين رژيم شدند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، فعالان حقوقي در همايش رباط خواستار اين شدند كه با فعال سازي جنبش تحريم و خروج سرمايهگذاري و وضع مجازاتها كه با عنوان اختصاري "پي دي اس " خوانده ميشود، اسرائيل را تحت محاصره اقتصادي قرار دهند.
شركتكنندگان در اين همايش كه توسط انجمن حقوق بشر مغرب به مناسبت روز جهاني همبستگي با مردم فلسطين برگزار شد، تاكيد كردند كه تحريم اقتصادي اسرائيل راهكاري فعالي است كه اسرائيل را وادار كند به قوانين بين المللي و اصول جهاني حقوق بشر احترام بگذارد.
فعالان حقوقي مغرب همچنين اعلام كردند: به علت عدم پذيرش ظلمي كه به مردم فلسطين مي شود، به مبارزه خود ادامه مي دهند و قصد دارند محاصره نوار غزه لغو شده و زندانيان سياسي دربند رژيم صهيونيستي آزاد شوند.
"جنبش تحريم، خروج سرمايه گذاريها و اعمال مجازات "، يك حركت اقتصادي بينالمللي است كه در سال 2005 توسط 171 سازمان فلسطيني غيردولتي مطرح شد تا رژيم صهيونيستي تحريم شده و براي پايان اشغالگري و برداشتن ديوار حائل، تحت فشار قرار گيرد.
ارائه دهندگان اين طرح همچنين خواستار آن شدند كه رژيم صهيونيستي حقوق اصلي فلسطينيهاي ساكن در منطقه را به رسميت بشناسد و به حقوق آوارگان فلسطيني براي بازگشت به خانههايشان نيز احترام بگذارد.
شركت كنندگان در اين همايش اعلام كردند كه اين فراخوان بينالمللي با همراهي بينالمللي در بسياري از كشورهاي جهان نيز روبرو شده است؛ از جمله اينكه بسياري از سازمانهاي فرانسوي در سال 2009 خواستار لغو سرمايه گذاري و اعمال تحريم عليه بسياري از شركتهايي شدند كه با اسرائيل همكاري كرده و از آنها حمايت ميكند.
همچنين در انگليس انجمن اساتيد دانشگاهي به تحريم دو دانشگاه "حيفا " و "بار ايلان " اسرائيل راي داد.
فعالان شركت كننده در اين همايش خواستار فعال سازي تجربه اين جنبش در مغرب هستند تا از هرگونه عادي سازي روابط ممانعت كنند.
دولت مغرب در اكتبر سال 2000 و پس از آغاز انتفاضه دوم فلسطين ،دفتر ارتباط با اسرائيل در رباط و دفتر مغرب در تل آويو را بست.
دولت مغرب به طور رسمي هرگونه ارتباط با رژيم صهيونيستي را رد ميكند، اما آمارهاي ارائه شده توسط تلآويو از وجود برخي مبادلات تجاري ميان مغرب و اسرائيل حكايت دارد.
اين در حالي است كه "محمد ششم "، پادشاه مغرب اخيرا ديدار با "شيمون پرز "، رئيس اسرائيل را نپذيرفته بود.