خبرگزاري فارس: روزنامهنگار و پژوهشگر مشهور مصر معتقد است كه مشروعيت نظام كنوني مصر به پايان راه خود رسيده و با نامزدي "حسني مبارك " در انتخابات رياست جمهوري آينده اوضاع مصر بدتر خواهد شد.
به گزارش فارس، "محمد حسنين هيكل " در گفتوگويي تلويزيوني بشدت از نظام كنوني مصر به رياست حسني مبارك انتقاد و اعلام كرد كه مشروعيت اين نظام روبه پايان است.
هيكل اعلام كرد: بعد از 30 سال از تكيه مبارك (83 ساله) بر مسند رياست جمهوري و قدرت، اوضاع سياسي مصر به پايان راه خود رسيده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبكه خبري العالم به نقل از پايگاه "الحوار نت " هيكل با بيان اينكه "مبارك ديگر توان كارهاي سخت سياسي را ندارد "، افزود: برخي ادامه وضع موجود را ثبات مصر ميدانند اما اين درست نيست و ثبات به معني آيندهنگري است كه اين هم در مصر وجود ندارد.
هيكل، "ترسيم و تصور آينده مصر را بسيار دشوار دانست " و تاكيد كرد: مصر بشدت نياز به تغيير دارد و در صورت ادامه اوضاع كنوني با خطرهاي بسيار سهمگيني مواجه خواهد شد.
اين نويسنده مصري كه درباره تغييرات سياسي در مصر بعد از انتخابات پارلماني اخير اين كشور سخن ميگفت، افزود: اين انتخابات نوعي جداسازي و فاصله انداختن ميان مردم مصر بود كه بدون رقيب واقعي براي نامزدهاي حزب ملي وجود نداشت و مطابق ميل نظام حاكم برگزار شد؛ اين مجلس برآمده از آراي مردم نيست و تنها براي حمايت از نظام و دولت حاكم تشكيل شده است.
وي به روند شكلگيري نظام استبدادي در مصر و خلاصه شدن اين كشور در يك فرد اشاره كرد و گفت كه اين روند در دوران 30 ساله مبارك تشديد شده و هيچ سنخيتي با نظام جمهوري ندارد.
هيكل درباره طرح موروثي كردن قدرت و حكومت در مصر تصريح كرد: سخن گفتن از اين موضوع بسيار دشوار است و اصولا نظام جمهوري اجازه چنين كاري را نميدهد و البته مبارك هم گفته است كه به دنبال اين ايده نيست.
اين نويسنده مصري در عين حال تصريح كرد: درياي سياست در مصر و جهان عرب خشك شده و قدرت و پول بر آن حاكم است و اكنون خدمت به مردم و كار براي همه مرده است و ما امروز به زنده شدن اين دريا براي شناكردن دوباره در آن نياز داريم.
حسنين هيكل درباره پاسخ مثبت ندادن به دعوت محمد البرادعي براي پيوست به ايده تغيير در مصر گفت: مخالفت من با پيوستن به جمعيت ملي تغيير براي اين است كه تاكنون قانع نشدهام به يك تشكل سياسي بپيوندم. كسي كه ميخواهد درون يك درياي سياسي خشك بپرد اول بايد آن را پر آب كند و راه آن هم عبور از يك دوره انتقالي و آغاز گفتوگوها ميان همه طرفهاي سياسي در مصر است.
وي با بيان اينكه "اخوان المسلمون " مصر مرتكب برخي اشتباهات سياسي شده است، از افزايش قدرت نيروهاي امنيتي و كاهش آزاديها در مصر انتقاد كرد و ادامه اين وضعيت را براي آينده مصر خطرناك دانست.