روزنامه فرانسوی زبان لوموند در سرمقاله خود نوشت جامعه بینالملل تلاش میکند با استفاده از ابزارهای مالی لوران باگبو را در ساحل عاج به کنارگیری از قدرت وادار کند. در این مقاله آمده است : نباید در ساحل عاجل مصیبت و بلا دوباره تکرار شود .
نباید اهالی این کشور - که زمانی جزو کم تنش ترین کشورهای آفریقای غربی بودند- بار دیگر جنگ داخلی را تجربه کنند.
ساحل عاجل در هشت سال گذشته بهای سنگینی برای قیام داخلی سال دو هزار و دو و بروز دو دستگی در این کشور پرداخت کرده است که می توان به رقابت های قومی ، کاهش سطح رفاه عمومی ، زیرساخت های رها شده ، فساد و قانون شکنی قدرت مرکزی اشاره کرد.
اما حادثه روز پنجشنبه شانزدهم دسامبر ترس و نگرانی ها را دوچندان کرد.
درگیریهای مسلحانه در ابیجان (پایتخت) کشته شدن حدود سی نفر را در پی داشت. این درگیری ها زمانی به وقوع پیوست که طرفداران الحسن وتارا ، نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم نوامبر قصد داشتند وارد ساختمان تلویزیون ساحل عاج شوند.
لوران باگبو، رئیس جمهور کنونی که حاضر به قبول شکست نیست از این تلویزیون به عنوان مرکز تبلیغاتی خود استفاده می کند.
کمیسیون انتخاباتی ساحل عاج وی را برنده قطعی این انتخابات معرفی کرده است.
این درحالی است که سازمان ملل ، اتحادیه آفریقا ، روسیه ، آمریکا و تمامی کشورهای اتحادیه اروپا وتارا را پیروز این انتخابات می دانند.
در ادامه مقاله لوموند آمده است : باگبو تا قبل از آنکه به برگزاری این انتخابات تن دهد پنج سال قدرت را دست داشته است .
وی با توجه به رای شورای قانون اساسی خود را پیروز انتخابات اخیر می داند و به نتایج انتخابات در شمال کشور (حوزه نفوذ وتارا) اعتراض دارد. رئیس جمهور کنونی از حمایت نیروهای نظامی ، شبه نظامی و به ویژه گروهی از تبهکاران لیبریایی برخوردار است.
در مقابل ، الحسن وتارا که او نیز در پایتخت ساحل عاج مستقر است حمایت شماری از مردان مسلح و شورشیان سابق شمال این کشور را باخود دارد.
بدین ترتیب همه چیز برای وقوع فاجعه ای تاسف بار آماده است.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: جامعه بین الملل انتظار دارد همگان به نتایج این انتخابات احترام بگذارند و این انتظار، انتظار به حقی است.
در این میان کشورهای آفریقایی بیش از دیگران این مطالبه را دارند و باید از آنها حمایت کرد.
اتحادیه آفریقا خواستار افزایش فشارها بر باگبو با هدف انتقال قدرت به وتارا شده است.
در این میان رایالا اودینگا، نخست وزیر کنیا درخواست کرده است برای برکناری رئیس جمهور کنونی ساحل عاجل گزینه نظامی در دستور کار قرار گیرد.از سوی دیگر آمریکائی ها و اروپائی ها روزچهارشنبه با لحنی شدیدتر باگبو را مخاطب خود قرار داده و هشدار دادند وی و نزدیکانش فرصت زیادی برای جلوگیری از تحمیل مجازات های سنگین مالی ندارند.
اتحادیه اروپا حدود بیست نفر از نزدیکان باگبو را مشمول این مجازات های احتمالی کرده است.
این مجازات ها همچنین امکان دارد عملکرد دولت ساحل عاج را فلج کند زیرا از این پس تنها امضای وتارا در خارج از این کشور معتبر خواهد بود.
این را نیز نباید فراموش کنیم در چنین وضعیتی باگبو قادر نخواهد بود حقوق ماه آینده نظامیانش را پرداخت کند. به عبارت دیگر با استفاده از اهرم های مالی تلاش می شود از تبدیل شدن ساحل عاج به زیمباوه ای دیگر جلوگیری شود.