رکت سيمون وزير اطلاع رساني اتيوپي روز شنبه اعلام کرد اين کشور بدون مجوز جامعه بين المللي براي حمايت از دولت انتقالي سومالي وارد عمل نخواهد شد.
وزير اطلاع رساني اتيوپي در واکنش به درخواست رئيس پارلمان انتقالي سوماي از کشورهاي همسايه مبني بر اعزام نيروي نظامي به اين کشور جنگزده، اعلام کرد هر گونه اقدام اتيوپي درباره سومالي مطابق با تصميم جامعه بين المللي صورت خواهد گرفت.
عدن محمد نور، رئيس پارلمان سومالي از کشورهاي همسايه خواسته است براي حمايت از دولت انتقالي سومالي که با تهاجم شبه نظاميان اسلامگرا مواجه شده است، در بيست و چهار ساعت اينده نيروي نظامي به اين کشور اعزام کنند.
رئيس پارلمان سومالي در کنفرانسي مطبوعاتي در موگاديشو تاکيد کرد فعاليتها و حملات شبه نظاميان و شورشيان توان دولت انتقالي سومالي را تضعيف کرده است، ما از کشورهاي همسايه خود از جمله کنيا، جيبوتي، اتيوپي و يمن درخواست مي کنيم ظرف بيست و چهار ساعت اينده به سومالي نيروي نظامي اعزام کنند.
شبه نظاميان شورشي فعال در سومالي در روزهاي اخير تهاجم خود را برضد دولت انتقالي شيخ شريف احمد، که يک اسلامگراي ميانه رو است افزايش داده اند. شورشيان تهاجم خود را هفتم ماه مه اغاز کردند.
رئيس جمهور دولت انتقالي سومالي هشدار داده است اين کشور در معرض حملات شبه نظاميان مسلحي قرار دارد که تلاش مي کنند سومالي را به افغانستان و يا عراق ديگري تبديل کنند. شيخ شريف احمد از جامعه بين المللي خواسته است كمكهاي خود را به دولت سومالي براي تقويت ثبات و امنيت در اين كشور افزايش دهد.
وزير اطلاع رساني اتيوپي خاطر نشان کرد درخواست کمک مقامات سومالي براي حمايت از دولت انتقالي اين کشور تنها خطاب به کشورهاي همسايه نبوده بلکه به همه کشورهاي جهان بوده است و جامعه جهاني بايد هر چه زودتر به اين درخواست پاسخ دهد و هر انچه را که براي بازگرداندن يک صلح پايدار و ريشه کن کردن تروريسم در سومالي لازم است انجام دهد.
وزير اطلاع رساني اتيوپي تاکيد کرد اتيوپي مانند گذشته از دولت انتقالي سومالي حمايت مي کند. وي افزود ما با دقت اوضاع و تحولات سومالي را دنبال مي کنيم و انتظار داريم که جامعه بين المللي نيز به درخواست مقامات موگاديشو پاسخ دهد چرا که ناامني و بي ثباتي در سومالي مي تواند براي همه جهان خطرناک باشد.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد با تمديد ماموريت نيروهاي صلحبان اتحاديه افريقا در سومالي تا ژانويه سال دو هزار و ده موافقت کرده است. در حال حاضر چهار هزار و سيصد نظامي صلحبان از دو کشور اوگاندا و بروندي در سومالي مستقر هستند در حاليکه قرار است هشت هزار نيروي صلحبان به اين کشور جنگزده اعزام شوند.
شبه نظاميان اسلامگراي سومالي پيشتر هشدار داده بودند که طولاني تر شدن ماموريت نيروهاي نظامي خارجي در سومالي تنها موجب تشديد خشونت و وخامت اوضاع امنيتي در سومالي خواهد شد. شبه نظاميان تهديد کرده اند تا خروج تمام نيروهاي صلحبان خارجي از خاک سومالي به مبارزات مسلحانه خود ادامه خواهند داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از اديس ابابا، ارتش اتيوپي اواخر سال دو هزار و شش و اوايل سال دو هزار و هفت با چراغ سبز تشکيلات بين دولتي توسعه که شامل شش کشور شرق افريقا است و با حمايت اتحاديه افريقا به منظور کمک به دولت انتقالي سومالي در برابر شبه نظاميان اسلامگرا وارد خاک سومالي شد و موفق شد اسلامگرايان را از مواضع خود بيرون کند. در پي اين تحول، ناامني و هرج و مرج در سومالي و سرقتهاي دريايي در سواحل اين کشور، شدت گرفت. کشور جنگزده سومالي واقع در شاخ افريقا از سال هزار و نهصد و نود و يک و درپي سرنگوني دولت محمد زياد باره درگير جنگ داخلي است.