بان کی مون ،دبیر کل سازمان ملل متحد روز گذشته (چهار شنبه) در نیو یورک با مقام های ارشد نیجریه و کامرون به خاطر مشاجرات این دو کشور بابت شبه جزیره نفت خیز "با کاسی" ملاقات نمود .
روز نامه" امروز" چاپ نیجریه با اشاره به این خبر می نویسد : این اولین دیدار مقام های ارشد دوکشور از زمان انتقال شبه جزیره نفت خیز "باکاسی" به کامرون در اوت سال 2008 به این سو می باشد .
علی رغم این که جزییات این دیدار که در پشت در های بسته صورت گرفت آشکار نگردید ،روز نامه "امروز" مطلع شد که گفتگو ها در زمینه تعیین مرز و علامت گذاری راجع به زمین های همگانی دو کشور صورت پذیرفت .
همچنین در این گفتگو ها بحث راجع به تسریع بخشیدن اقدام های دو طرف در باره این قضیه همراه با حاکمیت دیوا ن دادگستری بین الملل صورت گرفت ..
نمایندگان شرکت کننده دو کشور در این ملاقات از اعضای تیمی شکل گرفته بودند که در توافقنامه سال 2006 نیز برای نظارت در جهت اجرای پیمان صورت گرفته حضور داشتند .
بر اساس بیانیه منتشره جدای از علامت گذاری ،تحول حیاتی در اجرای حاکمیت دیوان دادگستری بین الملل این می باشد که کامرون و نیجریه نمونه ی قدرتمند از اجرای حاکمیت اصل قانون را به عنوان ابزاری مناسب برای حل مسالمت آمیز مناقشات و نمونه ایی واقعی از دو همسایه خوب در عرصه ی جهانی را فراهم آورده اند .
بر اساس حکم صادره دیوان دادگستری بین الملل در سال 2002 ، اراضی" باکاسی "به کامرون تعلق یافت .. سپس در سال 2006 و در زمان تصدی کوفی عنان،دبیر کل اسبق ساز مان ملل متحد توافقنامه ی "گرین تریی "(درخت سبز) در این زمینه امضا گردید .در این توافقنامه حاکمیت کامرون بر شبه جزیره" باکاسی " به رسمیت شناخته شد .
گفتنی است؛ شبه جزیره "باکاسی " تا زمانی که کامرون تصمیم گرفت برای رسیدگی به این پرونده به دیوان دادگستری بین الملل رجوع نماید، مبدل به زمینه مشاجرات بین دو کشور گشته بود .