جناح الحسن واتارا، که جامعه بین الملل وی را به عنوان رئیس جمهور ساحل عاج به رسمیت می شناسد، امیدوار است سازمان منطقه ای جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا روز جمعه گزینه نظامی را برای سلب قدرت از لوران باگبو در نظر گیرد.
پتریک اشیPatrick Achi، یکی از سخنگویان جناح واتارا گفت " برای حل بحرانی که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بیست و هشتم نوامبر در ساحل عاج ایجاد شده است، سه گزینه، دیپلماسی، مالی و نظامی وجود دارد.
" "اشی" اشاره کرد که جناح وی پیشاپیش دو گزینه دیپلماسی و مالی را امتحان کرده است.
سازمان ملل روز چهارشنبه یوسف بامبا، که واتارا وی را به عنوان سفیر منتخب خود در سازمان ملل انتخاب کرده است ، به رسمیت شناخت.
اتحادیه اقتصادی و پولی غرب آفریقا، تنها واتارا را از طرف ساحل عاج برای اداره امور مالی مربوط به این موسسه و بانک مرکزی کشورهای غرب آفریقا، به رسمیت می شناسد.
"اشی" گفت " ما از این تصمیم خشنودیم ولی هنوز درباره چگونگی اجرای آن اطلاعی نداریم.
وی افزود " ولی آنچه دیروز تصمیم گیری شده است به این معناست که تنها امضای واتارا یا نمایندگان وی به رسمیت شناخته می شود و جناح باگبو هیچ حقی درباره هیچ یک از حساب های بانکی ساحل عاج ندارند.
" "اشی" گفت " تنها استفاده از گزینه سوم که نظامی است باقی مانده است که در چارچوب نشست روز جمعه در ابوجا و با اعضای جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا درباره آن گفتگو خواهد شد.
گیوم سورو، نخست وزیر واتارا روز چهارشنبه از جامعه بین الملل خواست تا از نیروی خود برای گرفتن قدرت از باگبو استفاده کنند. به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری فرانسه، مسئولان جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، پیش از این در هفتم دسامبر در نیجریه گرد هم آمدند و از باگبو خواستند تا قدرت را به واتارا واگذار کند.
آنها عضویت ساحل عاج در سازمان خود را به حالت تعلیق در آوردند.
در طی نشست روز جمعه، قرار است تحریم هایی علیه باگبو اعمال شود و نیروهای عملیاتی سازمان ملل در ساحل عاج تقویت شوند.
در حال حاضر تعداد این نیروها، نه هزار نفر است که نه صد تن از آنها، سربازان فرانسوی عملیات لیکورن هستند و باگبو خواستار خروج آنها شده بود.