گروه بينالملل: مشاركت بانوان در مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان و نيز افزودن رشتههايی چون مفاهيم قرآنی، تواشيح، اذان و همخوانی نقش بهسزايی در ارتقای كيفيت اين رقابتها خواهد داشت.
«منتها ابراهيم كنی»، رئيس اتحاديه قرآنی آفريقای جنوبی، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) درباره سومين دوره از مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، ضمن بيان اين مطلب گفت: فعالان قرآنی ايران نقش بهسزايی در بالا بردن استانداردهای تلاوت و حفظ قرآن در جهان داشتهاند.
وی با اشاره به فعاليتهای صورت گرفته در ايران در زمينه برپايی مسابقات بينالمللی قرآن گفت: اتحاديه قرآنی آفريقای جنوبی توجه و علاقه مسئولان جمهوری اسلامی ايران را برای برپايی برنامههای قرآنی ملی و بينالمللی ستوده و ارج مینهد؛ در نتيجه جدیّت و همّتی كه از سوی مسئولان جمهوری اسلامی در اين راستا مبذول داشته شده، امروز ايران را به عنوان الگويی كه كانون توجهش زيستن بر اساس آموزههای قرآن و پايبندی به اين كتاب مقدس است، به جهانيان معرفی كرده است.
ابراهيم كنی در ادامه تصريح كرد: در عصر حاضر كه شر و تاريكی جهان را فراگرفته است، جمهوری اسلامی ايران و ملت ايران میتوانند نقش مهمی در ترويج حقيقت نشئت گرفته از قرآن داشته باشند.
وی با اشاره به اينكه ايجاد وحدت ميان مسلمانان جهان حول محور قرآن مجيد يكی از مهمترين نيازهای عصر حاضر است، برپايی اين گونه مسابقات قرآنی را گام مهمی در راستای برآوردن اين هدف دانست و افزود: ملت ايران با ميزبانی اين مسابقات و دعوت از نمايندگان كشورهای مختلف فرصت ايجاد تعامل و دوستی ميان افراد جامعه قرآنی را در جهان فراهم میكند.
وی افزود: اين مسابقات يك شبكه ارتباطی ميان مسلمانان از اقوام، نژادها و مناطق مختلف جغرافيايی ايجاد میكند كه علیرغم وجود تفاوتهای مذكور، نقطه اشتراك همه آنها پايبندی به كلام الهی است.
رئيس اتحاديه قرآنی آفريقای جنوبی ضمن پيشنهاد برگزاری كارگاه آموزشی برای قاريان و حافظان، پيش از برگزاری مسابقات گفت: برگزاری كارگاههای آموزشی چند روز پيش از آغاز مسابقات زمينه آشنايی متسابقان با نكات حائز اهميت در داوری(تجويد، صوت، وقف و ابتدا و لحن) را فراهم و فرصتی برای انجام تمرينات و آموزشهای لازم در اين زمينه ايجاد خواهد كرد.
وی با اشاره به موفقيت طرح برگزاری كارگاههای آموزشی برای متسابقين كشورهای غيرمسلمان در مسابقات قرآنی مالزی تأكيد كرد: اين اقدام علاوه بر ارتقای سطح كيفی مسابقات موجب میشود كه قاريان و حافظان، فنون قرائت و حفظ قرآن را فراگرفته و آنها را به هموطنان خود نيز آموزش دهند.
ابراهيم كنی در ادامه بر لزوم همكاری جمهوری اسلامی ايران با كشورهای ديگر در برگزاری مسابقات ملی قرآنی تأكيد كرد.
وی در پايان ارائه ارزشيابی فردی به هر كدام از متسابقين را ضروری دانست و افزود: اين كار در درك قابليتها و نقاط قوت و ضعف و نيز ارتقای اعتماد به نفس شركتكنندگان مؤثر خواهد بود و منجر به بالا رفتن استانداردهای حفظ و قرائت قرآن میشود.