استاد مطالعات آفریقا در دانشگاه قاهره تاکید کرد قدرت های بزرگ و اکوواس می توانند لوران باگبو را در ساحل عاج وادار به عقب نشینی از موضع خود کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی ، سلوی درویش در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره مجازات هایی که ممکن است جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (اکوواس ) علیه ساحل عاج اعمال کند گفت: اوضاع ساحل عاج به سبب آن که لوران باگبو خود را رئیس جمهور این کشور می داند.
این کار وی در واقع تکرار سناریوهایی است که در کنیا و زیمبابوه نیز اتفاق افتاد و اکنون دقیقا همان اتفاق در ساحل عاج می افتد.
مورد ساحل عاج با دو کشوری که به آنها اشاره کردیم تفاوت هایی دارد.
یکی این که ترکیب نژادی در ساحل عاج با زیمبابوه و کنیا تفاوت دارد زیرا شمال این کشور مسلمان نشین و جنوب آن مسیحی نشین است به همین سبب ممکن است بحران شدیدی به وجود بیاید. وی ادامه داد کنیا و زیمبابوه مورد حمایت کشورهای همسایه بودند اما در خصوص باگبو اینگونه نیست بلکه همانطور که می بینیم همسایگان این کشور و گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا تهدید کرده اند علیه وی به زور متوسل می شوند و وی را مسئول بحران در ساحل عاج می دانند. وی در پاسخ به این که اکواس چه ابزارهایی برای اعمال فشار بر باگبو دارد گفت: اکواس یک گروه اقتصادی است و تهدیدات خود را عملی می کند و می تواند از حواله های مالی برای ساحل عاج جلوگیری کند و اقتصاد این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
استاد مطالعات آفریقا در پاسخ به این که اقدامات اکواس باعث خواهد شد باگبو در ماه های آینده نتواند حقوق ارتشی ها را پرداخت کند، آیا این امر باعث می شود ارتش به سمت الحسن واتارا گرایش پیدا کنند و باگبو چاره ای جز کناره گیری نداشته باشد گفت: تصور نمی کنم این کار باعث کناره گیری باگبو شود زیرا ارتش کاملا طرفدار وی است و برای مدت زیادی به همین شکل باقی خواهد ماند.
درویش در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد واتارا از موضع خود عقب نشینی کند گفت: تصور نمی کنم اینگونه شود.
واتارا و طرفداران وی به هیچ وجه با عقب نشینی از موضع خود موافقت نخواهند کرد.
اگر کشورهای بزرگ همچنان بر موضع خود مبنی بر ضرورت کناره گیری باگبو اصرار کنند گمان نمی کنم وی زیاد بتواند مقاومت کند.