شبكه الجزيره قطر روز شنبه اعلام كرد: در يك پديده عجيب در كشور مالاوي، برخي افراد به طور همزمان هم داراي نامي اسلامي و هم مسيحي هستند و دوگانگي ديني در اسامي آنان نمود پيدا كرده است.
شبكه الجزيره قطر روز شنبه اعلام كرد: در يك پديده عجيب در كشور مالاوي، برخي افراد به طور همزمان هم داراي نامي اسلامي و هم مسيحي هستند و دوگانگي ديني در اسامي آنان نمود پيدا كرده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، علت اين دوگانگي، اختلاف در شرايط زندگي پيروان اين دو دين آسماني در كشور آفريقايي مالاوي است. دوگانگي ديني به طور مشخص در اسامي افراد نمود پيدا مي كند، مثلا مرد مسلماني كه در خانواده اي مسلمان متولد شده در مسجد، 'سعد' و در خارج از مسجد 'جو' ناميده مي شود.
در كشور مالاوي، مسلمانان در شرايط كاملا ضعيف اجتماعي زندگي مي كنند، در حالي كه تعداد آنان كم نيست و اسلام هم چند دهه زودتر از مسيحيت وارد اين كشور شده است.
نام ثبت شده اين مسلمانان در اوراق شناسايي رسمي كشور، اسامي مطابق با مسيحيت است.
يكي از اين مسلمانان گفت: اگر نام اسلامي داشت به هيچ وجه به وي اجازه حضور در دبيرستان يا دانشگاه داده نمي شد، زيرا ميسيونرهاي مسيحي كنترل كامل بخش آموزشي را در اين كشور در اختيار دارند.
شايد همين دوگانگي اسامي، يكي از دلايل مناقشات هميشگي در باره تعداد مسلمانان ساكن مالاوي بوده است، زيرا بيشتر مسلمانان دو چهره دارند: چهره اسلامي و مسيحي.
مشكل مسلمانان بيشتر در مناطق روستايي بروز پيدا مي كند، زيرا بخش هاي آموزش و بهداشت زير نظر مبلغان مسيحي اداره مي شود، لذا مسلمانان مجبورند يك نام مسيحي هم براي خود داشته باشند، تا از اين خدمات بهره مند شوند.
دولت مالاوي مي گويد: تعداد مسلمانان از 15 درصد مردم اين كشور فراتر نمي رود، اما خود مسلمانان مي گويند، بيش از 30 درصد جمعيت مالاوي را تشكيل مي دهند.
اسلام از طريق بازرگانان عرب كه از درياچه مالاوي عبور كرده بودند، وارد مالاوي شد و مسلمانان همواره حضور چشمگيري به خصوص در مناطق نزديك به درياچه مالاوي داشتند تا اينكه اشغالگران انگليسي وارد خاك اين كشور شدند. از آن هنگام مسلمانان از آموزش محروم شدند و بسياري از آنان در حد كارگران ساده با مشاغل يدي سنگين باقي ماندند. محروميت آنان از آموزش، اين افراد را در آخرين رتبه اقتصادي و سياسي در كشورشان قرار داده است.
اين مسلمانان نه تنها از بي توجهي دولت مالاوي رنج مي برند، بلكه از بي اعتنايي مسلمانان ساير نقاط جهان نسبت به سرنوشت خود نيز گله دارند، زيرا در مالاوي تنها چند كشور اسلامي انگشت شمار سفارتخانه دارند.