روزنامه لوفیگارو فرانسه نوشت: تهدیدهای کشورهای غرب افریقا تاثیری بر لوران باگبو، رئیس جمهور خودخوانده ساحل عاج ندارد.
این روزنامه در مقاله ای پایگاه اینترنتی خود نوشت: بحران ناشی از انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم نوامبر ساحل عاج از زمانی که جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا روز جمعه در نشستی در ابوجا در نیجریه، لوران باگبو را به توسل به زور مشروع تهدید کرد شاهد تحولی اساسی بوده است.
رئیس جمهور خودخوانده ساحل عاج که ظاهرا قصد ندارد قدرت را به رقیبش الحسن واتارا که جامعه بین المللی، بویژه سازمان ملل ، او را به رسمیت شناخته شده است تسلیم کند از زبان سخنگوی دولتش به این تهدید واکنش نشان داد و آن را غیر قابل قبول و توطئه بلوک غرب به رهبری فرانسه دانست.
این اولین بار است که باگبو به ضرب الاجل ها و تحریم ها بی اعتنایی کرده است که وی را به صورت مستقیم به عملیات نظامی تهدید می کند.
سخنگوی وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه اعتقادی به عملیات نظامی ندارد درباره احتمال آغاز جنگ داخلی در صورت عملی شدن این تهدید هشدار داد.
وی اعلام کرد: "همه کشورهای غرب افریقا اتباعی در ساحل عاج دارند و می دانند که اگر از خارج به ساحل عاج حمله کنند، جنگی داخلی درون ساحل عاج آغاز خواهد شد.
آیا بورکینافاسو آمادگی پذیرش سه میلیون نفر از اتباع مقیمش در ساحل عاج را در صورت بازگشت آنها دارد؟ مردم ساحل عاج در برابر فشارهایی که باعث تحریک حس میهن پرستی شان می شود بسیج خواهند شد." چارلز بله گوده که یکی از فعالترین وکلای باگبو به شمار می رود و وزیر جوانان و رئیس "جوانان میهن پرست" ساحل عاج است در روزهای اخیر هواداران خود را در ابیجان با هدف "جنگ برای حاکمیت" ساحل عاج بسیج کرده است.
وی قرار است روز چهارشنبه در پایتخت اقتصادی ساحل عاج تظاهرات گسترده ای برگزار کند.
این درحالی است که جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا روز سه شنبه از اعزام هئیت ویژه بلندپایه متشکل از سه رئیس جمهور از کشورهای غرب افریقا به ساحل عاج خبر داد.
سخنگوی دولتی که از سوی سازمان ملل متحد نامشروع اعلام شده است در این باره گفت: "ما همواره از گفتگو استقبال کرده ایم اما در صورتی که این گفتگوها با احترام کامل به قوانین ساحل عاج همراه باشد." جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا همچنین مسئولان خشونت های اخیر در ساحل عاج را که بنا بر اعلام سازمان ملل متحد بین روزهای شانزدهم تا بیست و یکم دسامبر صد و هفتاد و سه کشته برجا گذاشته است به پیگرد بین المللی تهدید کرده است.
حدود چهارده هزار نفر تاکنون ساحل عاج را به مقصد لیبریا ترک کرده اند برای اینکه از خشونت ها در امان بمانند.
این درحالی است که بنا بر گزارش سازمان ملل متحد ، عناصر "نیروهای جدید" (شورشیان سابق متحد واتارا) از عبور برخی دیگر از مرزها جلوگیری کرده اند.
الحسن واتارا رئیس جمهور منتخب ساحل عاج که در هتلی لوکس در ابیجان در محاصره نیروهای وفادار به باگبو مستقر است روز جمعه سکوت چند هفته ای خود را شکست و نظامیان طرفدار باگبو را آشکارا به اطاعت از خود و حفاظت از مردم در برابر "وحشیگری هایی" که بویژه "مزدوران و شبه نظامیان خارجی" مرتکب می شوند دعوت کرد.
هر چند واتارا ارتش را در اختیار ندارد اما وی روز پنج شنبه زمانی که اتحادیه اقتصادی و پولی غرب افریقا تصمیم گرفت کنترل حساب های مالی ساحل عاج در بانک مرکزی کشورهای غرب افریقا را به وی بسپارد امتیاز مهمی بدست آورد.
دولت باگبو این تصمیم را که می تواند پیامدهای سنگینی برایش داشته باشد غیر قانونی اعلام کرد هر چند پرداخت حقوق ماه دسامبر کارمندان ساحل عاجی از این هفته آغاز شده است.