سران کشورهای غرب آفریقا به لوران باگبو رئیس جمهور خودخوانده ساحل عاج فرصت نهایی را خواهند داد تا از قدرت کناره گیری کند و تهدید کرده اند در صورت لزوم وی را برکنار خواهند کرد.
با این حال، تردیدهایی در این خصوص که آیا عملیاتی ممکن است انجام شود یا خیر، وجود دارد. در عین حال، کمیساریای آوارگان سازمان ملل متحد اعلام کرد دست کم چهارده هزار نفر از خشونت ها و ناآرامی های سیاسی در ساحل عاج گریخته اند.
برخی از آنها حدود چهار روز پیاده راه رفته اند تا خود را به لیبریا برسانند. سازمان ملل متحد اعلام کرده است دست کم یکصد و هفتاد و سه نفر در خشونت ها در پی انتخابات ریاست جمهوری که تقریبا یک ماه قبل در ساحل عاج برگزار شد، کشته شده اند.
این مسئله نگرانی ها را در این خصوص که جنگ داخلی ممکن است بار دیگر در ساحل عاج آغاز شود، افزایش داده است.
گمان می رود شمار تلفات این خشونت ها بیش از ارقام اعلام شده باشد. وزیر کشور دولت باگبو روز یکشنبه از سازمان ملل متحد انتقاد کرد. وزیر کشور دولت باگبو گفت : " دولت ساحل عاج فقدان بی طرفی و توازن در روندی که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پیش گرفته است را محکوم می کند ". وی افزود دست کم سی و شش تن از قربانیان خشونت ها از نیروهای پلیس یا نیروهای امنیتی بودند که هدف تیراندازی معترضان قرار گرفتند. سران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا شامگاه جمعه تهدید کردند در صورتی که باگبو از سمت ریاست جمهوری ساحل عاج کناره گیری نکند، مداخله نظامی ممکن است در این کشور صورت گیرد. وزارت اطلاع رسانی سیرالئون اعلام کرد سه تن از سران کشورهای منطقه با باگبو دیدار خواهند کرد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد : " با توجه به روحیه برادری در آفریقا، سه تن از روسای جمهور در ابیجان با باگبو دیدار خواهند کرد تا وی را ترغیب کنند بدون تاخیر از قدرت کناره گیری کند ". این وزارتخانه افزود : " باگبو می تواند با این سه رئیس جمهور از ساحل عاج خارج شود زیرا همه کشورهای عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا آماده هستند به وی پناهندگی اعطا کنند ". جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا ضرب الاجلی را برای تحویل قدرت به الحسن واتارا رقیب باگبو تعیین نکرده است.
سازمان ملل متحد، آمریکا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا پیروزی واتارا در انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج را تایید کرده اند. پیتر فام تحلیلگر مسائل امنیتی آفریقا گفت تردیدهایی جدی وجود دارد که جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا امکانات برای اجرای تهدید خود به مداخله نظامی را داشته باشد. فام که نایب رئیس ارشد کمیته ملی سیاست خارجی آمریکا در نیویورک است، خاطر نشان کرد : " هیچ یک از کشورهای عضو جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا از نیروهای ویژه عملیاتی برای حمله رعدآسا به منظور برکناری باگبو برخوردار نیستند ". وی افزود : " این مسئله، فقط گزینه اجرای حمله ای گسترده را باقی می گذارد که در صورت عملی شدن، به طور غیر قابل اجتنابی موجب بروز درگیری های شهری و تلفات افراد غیر نظامی خواهد شد ". این تحلیلگر همچنین گفت احتمال کمی وجود دارد که سازمان ملل متحد به صلح بانان خود اجازه دهد در چنین اقدامی مشارکت کنند. فشارهای دیپلماتیک و تحریم ها موجب شده است باگبو به طور فزاینده ای منزوی شود.
با این حال، وی توانسته است با وجود این فشارها برای حدود یک ماه به حکومت خود ادامه دهد زیرا نیروهای امنیتی و ارتش ساحل عاج همچنان به وی وفادار هستند. به گزارش اسوشیتدپرس از ابیجان، منابع ارشد دیپلماتیک که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند باگبو فقط برای مدت سه ماه اندوخته و منابع مالی کافی برای اداره ساحل عاج را در اختیار دارد.