لوران باگبو در گفتگوی اختصاصی با روزنامه فرانسوی لوفیگارو باردیگر بر پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهور این کشور تاکید کرد.
لوران باگبو در این مصاحبه درباره اینکه تا چه حد تهدیدهای نظامی جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی را علیه کشورش جدی می گیرد اظهار داشت هر تهدیدی باید جدی گرفته شود .
اما به نظر می رسد این اولین بار است چند کشور آفریقایی به علت برگزاری نامناسب انتخابات در کشوری دیگر قصد دارند وارد جنگ شوند .
به نقشه آفریقا نگاهی بیاندازید و ببینید کجاها - هرچند با ایراداتی- انتخابات برگزار می شود و کجاها هرگز انتخاباتی برگزار نمی شود .
اگر قرار بود در همه این موارد جنگی رخ دهد به اعتقاد من آفریقا هیچگاه روی آرامش به خود نمی بیند.
به هر حال من این تهدیدها را جدید می گیرم اما نگران نیستیم و منتظر رخدادهای بعدی می مانم. وی افزود : آنها تصمیم گرفته اند نمایندگانی برای مذاکره با من اعزام کنند.
در این مدت سوتفاهم هایی بین طرفین به وجود آمده است .
باید آمد و اوضاع ساحل عاج را از نزدیک مشاهده کرد.
اینجا ما قانون و مقرراتی داریم و همین موضوع باعث شد در ساحل عاج نیز همانند هر کشور مدرنی انتخابات برگزار شود.
براساس همین قانون اساسی من رئیس جمهور منتخب ساحل عاجل هستم.
کل ماجرا چیزی جز این نیست و درک آن بسیار ساده است. باگبو در پاسخ به این سوال که آیا پیش شرطی برای رسیدن به راه حلی مسالمت جویانه دارد نیز گفت من هیچگاه برای گفتگو و مذاکره پیش شرط تعیین نمی کنم.
باید وارد عمق مسائل شد.
برداشت من این است براساس قوانین جاری کشور- که هرگز کسی به آن اعتراض نداشته است- من رئیس جمهور هستم.
من این موضوع را علنا اعلام می کنم.
همچنین باید یادآور شد هیچکس در شورای قانون اساسی شکایتی مطرح نکرده است. باگبو درباره تصمیم اتحادیه اقتصادی و پولی غرب آفریقا مبنی بر واگذاری بخشی از اختیارات مالی ساحل عاج به الحسن واتارا (دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج) نیز گفت این خبر خوشایندی نیست اما همیشه راه حلی وجود دارد.
در این حوزه بسیار حساس ، بهتر است اظهارنظر نشود .
اما باید گفت این بانک مرکزی آفریقا نیست که حقوق کارمندان را پرداخت می کند.
این پول متعلق به ساحل عاج است و تصمیم این اتحادیه هیچ معنایی ندارد.
وی درباره درخواستش از نیروهای سازمان ملل برای ترک ساحل عاج نیز گفت من به شیوه دیپلماتیک درخواست خروج این نیروها را مطرح کرده ام و به شیوه دیپلماتیک نیز به هدف خود می رسم.
ما با هم مذاکره می کنیم.
از طریق جنگ این هدف محقق نمی شود.
سازمان ملل و دبیرکل آن در این قضیه عملکردی جانبدارانه داشته اند در حالی که قرار است آنها بی طرف باشند.
این نیروهای اکنون بی طرف نیستند پس این سوال مطرح است در ساحل عاج چه می کنند؟ باگبو همچنین به روزنامه فیگارو گفت بازیگران اصلی این توطئه سفرای فرانسه و آمریکا (در ساحل عاج) هستند.
آنها یوسف باکایاکو ،رئیس کمیسیون مستقل انتخاباتی را به هتل گلف که محل اقامت رقیب من است بردند.
در آنجا در حالی که مهلت قانونی اعلام نتایج انتخابات تمام شده بود او در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد رقیب من (الحسن واتارا) پیروز انتخابات است .