خبرگزاري فارس: كانديداي مدعي پيروزي در انتخابات رياستجمهوري ساحلعاج در گفتوگوي اختصاصي با يك روزنامه فرانسوي، تهديد جامعه اقتصادي كشورهاي غرب آفريقا (ايكواس) را توطئه غرب و در رأس آنها آمريكا و فرانسه براي تسلط بر اين كشور دانست.
به گزارش فارس، در حالي كه سازمان ملل متحد "الحسن واتارا "، كانديداي مخالفان در انتخابات رياست جمهوري را پيروز انتخابات ساحل عاج معرفي كرده است، جامعه اقتصادي كشورهاي غرب آفريقا (ايكواس) روز جمعه گذشته با به رسميت شناختن واتارا، تهديد كرد كه براي بركناري "لوران گباگبو " كانديداي مدعي پيروزي در انتخابات از زور و اقدام نظامي استفاده خواهد كرد.
نمايندگان ايكواس در نشست ويژهاي كه روز جمعه گذشته در ابوجا، پايتخت نيجريه برگزار شد، اعلام كردند كه نماينده ويژهاي را به ساحل عاج مي فرستند تا به گباگبو ابلاغ كنند كه از قدرت كناره گيري نمايد در غير اين صورت با اقدامي قانوني روبرو ميشود.
جامعه اقتصادي كشورهاي غرب آفريقا كه 15 عضو دارد، همچنين تأكيد كرد كه نشستي با حضور رؤساي ستادهاي ارتش كشورهاي عضو خود برگزار ميكند تا چنانچه گباگبو از قدرت كناره گيري نكند، اقدامات احتمالي را مورد بررسي قرار دهند.
علاوه بر اين بر اساس اين گزارش، رؤساي جمهور سه كشور آفريقايي بنين، سيرا لئون و كيپورد فردا بمنظور متقاعد كردن گباگبو براي كنارهگيري از قدرت در پايتخت اقتصادي ساحلعاج با وي ديدار خواهند كرد.
لوران گباگبو در گفتوگوي اختصاصي با روزنامه فرانسوي "فيگارو " در خصوص تهديد ايكواس مبني بر اعمال زور عليه خود براي كنارهگيري از قدرت اعلام كرد: «هرگونه تهديدي بايد جدي گرفته شود اما در آفريقا اين نخستين بار است كه كشورهاي آفريقايي همگي براي جنگيدن با يك كشور آماده شدهاند. من تهديد ايكواس را جدي گرفتهام اما در عينحال آرام هستم و منتظرم ببينم چه پيش خواهد آمد.»
وي درباره احتمال مداخله نظامي كشورهاي عضو ايكواس افزود: «كشورهاي عضو ايكواس تصميم گرفتهاند يك هيأت را به نمايندگي از خود نزد من بفرستند. سوءتفاهمات بوجود آمده بايد رفع شود. بايد آمد و ديد چه در ساحلعاج ميگذرد. وقتي اوضاع را ديد آن وقت ميتوان تصميم گرفت. در اينجا ما قانون داريم و طبق همين قانون در اين كشور نيز مانند ساير كشورهاي مدرن دنيا انتخابات برگزار ميشود. طبق اين قانون، من پيروز انتخابات ساحلعاج هستم. به همين سادگي.»
گباگبو در ادامه تهديد نظامي جامعه اقتصادي كشورهاي غرب آفريقا را غيرقابلقبول خواند و اعلام كرد: «تهديد ايكواس بخشي از توطئه غرب براي كنار راندن من از قدرت و تسلط بر ساحلعاج است كه توسط فرانسه و آمريكا هدايت و رهبري ميشود.»
وي افزود: «سفراي فرانسه و آمريكا در رأس اين توطئه قرار دارند. آنها پس از برگزاري انتخابات به سراغ "يوسف باكاياكو " رئيس كميسيون انتخابات رفتند و وي را به يك هتل دعوت كردند. پس از آن بود كه تلويزيون خبر پيروزي رقيب من را اعلام كرد و بعد از آن شواي قانون اساسي كار خود را آغاز كرده و پس از بررسي اعلام كرد كه من برنده انتخابات هستم اما از آن زمان تاكنون فرانسه و آمريكا همچنان مدعياند كه واتارا پيروز انتخابات است و اين دقيقا همان چيزي است كه من آن را يك توطئه ميدانم.»
ساحل عاج از پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري، شاهد تنش بوده است.
اين تنشها هنگامي افزايش يافت كه شوراي قانون اساسي، نتايج اعلام شده توسط كميسيون انتخابات ساحل عاج را باطل اعلام كرده و "لوران گباگبو "، رئيس جمهور فعلي ساحل عاج را پيروز انتخابات معرفي كرد.
اين در حالي است كه بر اساس اعلام كميسيون انتخابات، "الحسن واتارا "، كانديداي مخالفان، پيروز انتخابات معرفي شده است.
به دنبال اين اختلافات و تنشها، اتحاديه آفريقا عضويت ساحل عاج را به حالت تعليق درآورد و اتحاديه اروپا نيز تحريمهايي را عليه "لوران گباگبو " و حاميانش وضع كرد.
درحالي كه كشورهاي آفريقايي و برخي كشورهاي غربي از جمله آمريكا بر پيروزي واتارا در انتخابات تاكيد دارند، گباگبو براي دوره بعدي رياست جمهوري سوگند ياد كرده و در حال حاضر دو دولت به موازات هم در اين كشور آفريقايي تشكيل شده است.