خبرگزاري فارس: رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس گفت: آمريكا در تحولات سودان به دنبال يك كشور مستقل و با ثبات نيست و تلاش ميكند تا جنوب سودان را به عنوان يك ناحيه خودمختار در اختيار بگيرد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، محرابي كارشناس مسائل آفريقا و رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس در نشست «بررسي تحولات جنوب سودان» كه امروز دوشنبه در اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اينكه امروز اتاق فكرهاي آمريكا، انگليس و رژيم صهيونيستي بر روي شبكه سازي روي نيروهاي مختلف در كشورهاي اسلامي كار ميكنند، گفت: پروژه قرن جديد آمريكايي كه از سال 1993 كليد خورد استراتژي آمريكا برداشت امنيت در ناامني ميباشد.
وي افزود: آمريكا در سودان به دنبال يك كشور مستقل و با ثبات نيست و تلاش ميكند تا جنوب سودان را به عنوان يك ناحيه خودمختار در اختيار بگيرد.
وي ژئوپلتيك جمهوري اسلامي ايران در خاورميانه را مرتبط با سودان دانست و يادآور شد: هر قدر بخواهيم اتحاد خود را با كشورهاي منطقه بيشتر كنيم، سودان يك نقش محوري در اين بين ايفا ميكند.
اين كارشناس مسائل آفريقا گفت: جنوب سودان در صورت استقلال تبديل به يك كشور مسيحي ميشود كه اين موضوع تعريف جديدي در معادلات سياسي منطقه خواهد بود.
محرابي موضوع انرژي را در منطقه داراي اهميت زيادي خواند و اظهار داشت: ورود يك كشور جديد نفتي، منطقه و اوپك را تحت تأثير قرار خواهد داد و اگر جنوب سودان مستقل شود كمربند اقتصادي بين اوگاندا و كنيا شكل ميگيرد كه جمهوري اسلامي ايران و سودان را تحت تأثير قرار خواهد داد.
وي نقطه ضعف مراكز تحقيقات ما را نداشتن مطالعات لازم و اتاق فكر خواند و يادآور شد، اين موضوع باعث ميشود كه در بحرانهاي سياسي مانند سودان در آفريقا با مشكلاتي روبه رو شويم.
رئيس مركز مطالعات آفريقاي دانشگاه تربيت مدرس ادامه داد: بايد اتاق فكرهايي تشكيل داده و مسائلي را كه در آينده در اين منطقه به وجود ميآيد بررسي و سناريوهاي لازم را براي مقابله با آن طراحي كنيم.
محرابي در پايان خاطرنشان كرد: نگاه مسئله محور در آينده و استمرار بررسيهاي موضوعات مختلف در آفريقا ميتواند ما را در زمينه اتخاذ سياستهاي درست ياري كند.