'سليمان عبد التواب الزين'، سفير سودان در تهران تقسيم كشورش را به شمال و جنوب ، داراي تاثيرهاي مخرب بر جهان به خصوص جهان عرب و زمينه ساز تجزيه كشور هاي آفريقايي و عربي همچون مصر و يمن دانست.
الزين در جمع سردبيران ،دبيران و كارشناسان خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) در تشريح آخرين تحولات در كشورش به توطئه هاي مختلف آمريكا و رژيم صهيونيستي براي تجزيه سودان اشاره كرد.
وي با تاكيد بر راهبرد رژيم صهيونيتسي براي تسلط بر آب هاي نيل، اظهار داشت: جدايي جنوب سودان منجر به استقرار پايگاه هاي نظامي غربي و صهيونيستي در اين منطقه خواهد شد و ضربه سختي به منافع امنيتي مصر مي زند.
وي ابراز عقيده كرد: تجزيه سودان زمينه ساز ده ها تجزيه ديگر در قاره آفريقا خواهد شد. همچنين با اجراي طرح جدايي جنوب از شمال سودان ضربه سختي به مساله فلسطين وارد مي شود.
سفير سودان در ايران با اشاره به حمايت مالي وتسليحاتي كشور هاي غربي و رژيم صهيونيستي از شورشيان جنوب كشورش طي سال هاي گذشته، از كوتاهي سازمان هاي عربي و اسلامي در ارايه كمك هاي خود به خارطوم براي ايستادگي در برابر توطئه ها غرب و صهيونيست ها انتقاد كرد .
وي خاطرنشان ساخت: رژيم صهيونيستي و آمريكا از سياست هايي كه دولت سودان اتخاذ مي كند ناراضي هستند و تلاش مي كنند اين كشور را محاصره و به زانو درآورند تا توطئه هاي خود را در اين كشور پياده كنند .
الزين ، هرگونه تجزيه سودان را موفقيت سياست هاي اشغالگرانه آمريكا و رژيم صهيونيستي خواند و از كشورهاي عربي ، اسلامي و اتحاديه عرب خواست حمايت هاي خود را از خارطوم در شرايط حساس كنوني دريغ نكنند.
وي روابط كشورش با جمهوري اسلامي ايران را برجسته توصيف كرد و گفت: ايران و سودان به عنوان دو كشور پايبند به ارزش هاي اسلامي ، از نظر سياسي و اقتصادي مورد تهاجم برخي كشورهاي غربي و صهيونيسم جهاني قرار دارند.
سفير سودان در تهران ضمن تقدير از حمايت هاي هوشمندانه ايران از سودان بر ضرورت ادامه هماهنگي و همكاري ميان خارطوم و تهران در همه زمينه ها تاكيد كرد.
وي با اشاره به ضرورت افزايش سطح روابط اقتصادي ميان دو كشور گفت: سطح مبادلات تجاري و اقتصادي ميان ايران و سودان ظرف دو سال گذشته از 50 ميليون دلار به 70 ميليون دلار رسيده است .
وي افزود: تهران براي اجراي طرح هاي اقتصادي در سراسر سودان به ويژه رشد و توسعه شرق اين كشور 400 ميليون دلار وام در اختيار خارطوم قرار داده است .
الزين با تاكيد بر توانايي شركت هاي ايراني در اجراي طرح هاي اقتصادي در سودان گفت: انقلاب اسلامي ايران توانسته اسلام را به عنوان يك دين پويا و پيشرو و پيشرفته در تمامي زمينه هاي سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و علمي به جهان معرفي كند.
وي تاكيد كرد : سودان پيروزي انقلاب اسلامي در ايران را عامل پيروزي اسلام در تمام جهان مي داند .
قرار است همهپرسي جنوب سودان نهم ژانويه 2011 (19 دي ماه 1389) با هدف تعيين سرنوشت مناطق جنوبي به عنوان منطقهاي خود مختار و مستقل، ترسيم خطوط مرزي بين شمال و جنوب و وضعيت منطقه نفتخيز ابيه برگزار شود.
گزارشها حاكي از آن است كه آمريكا، انگليس و رژيم صهيونيستي سناريوهاي تازه اي را همزمان با اين همه پرسي براي تجزيه سودان به اجرا گذاشته اند.
همهپرسي سودان بر مبناي توافق صلحي برگزار ميشود كه در سال 2005 با ميانجيگيري سازمان ملل به چندين دهه مناقشات قبيلهاي در اين كشور پرجمعيت آفريقا پايان داد.
طبق جديدترين برآورد، جمهوري سودان بيش از 40 ميليون نفر جمعيت دارد كه 45 درصد از آنها زير 14 سال، 53 درصد بين 15 تا 65 سال و 2 درصد بقيه بيشتر از 65 سال سن دارند.
مسلمانان اهل تسنن 70 درصد، پيروان اديان محلي آنيميست 25 درصد و مسيحيان 5 درصد از ساكنين سودان را تشكيل ميدهند. همچنين اقليتي از پيروان مذهب شيعه دوازده امامي در شهرهاي خارطوم، ام درمان، شندي، ابوزبد، پورت سودان و برخي از مناطق ديگر اين كشور زندگي ميكنند.