روزنامهي هاآرتص از جزييات طرح 10 بندي مصر دربارهي آيندهي دولت فلسطين و نيز آتشبس طولاني در نوار غزه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين طرح مصر متشكل از 10 بند است كه نخستين آن تشكيل هيات اداري موقت از سوي سازمانهاي فلسطيني است كه همانند دولت متحد ملي در نوار غزه براي اداره اوضاع تا ژانويهي سال 2010، هم زمان با زمان برگزاري انتخابات رياست تشكيلات خودگردان و شوراي قانونگذاري فلسطين، عمل كند.
بررسي راهكارهاي معين (انتخابات - بازسازي - پايان تحريم و تعهد به توافقنامههاي امضا شده) از وظايف اين هيات اداري موقت است. اين دولت هم چنين راهكارهاي جديدي را براي حل اختلافات فلسطينيها اتخاذ خواهد كرد.
براساس بند دوم، محمود عباس رييس تشكيلات خودگردان فلسطين، فورا اقدام به تشكيل دولت ميكند و پست خود را نيز حفظ ميكند و افراد كابينه را تعيين ميكند و ديگر سلام فياض نخست وزير نيست.
طبق اين بند، معاونان عباس (كه به آنها عنوان معاون اول و دوم اطلاق نميشود) از فتح و حماس هستند. اين دو اختيار صدور قوانين خاصي را ندارند و تنها در خصوص انتخابات شوراي قانونگذاري و رياست تشكيلات خودگردان فلسطين با رايزني نخست وزير تصميمگيري ميكنند و اين دولت تنها 12 وزير دارد كه شش تن از نوار غزه و شش تن از كرانه باختري خواهند بود.
بر اساس بند سوم، گروههاي فلسطيني متعهد به احترام به نتايج انتخابات سال 2010 در كرانه باختري و نوار غزه خواهند بود.
بند چهارم اين طرح، اين است كه فتح و حماس دست از تعقيب يكديگر در كرانه باختري و نوار غزه دست بردارند.
بند پنجم، مربوط به ياري گرفتن از كشورهاي عربي نظير مصر، اردن و كشورهاي بينالمللي در تشكيل نيروهاي امنيتي مشترك از حماس و فتح براي برقراري امنيت در نوار غزه است.
بر اساس بند ششم، مسالهي تبادل اسرا ميان اسراييل و حماس حل ميشود و بر اساس بند هفت گذرگاهها از سوي اسراييل باز ميشود.
بر اساس بند هشت، گذرگاه رفح نيز از سوي مصر در حضور ناظران اروپايي و اسراييلي باز ميشود.
به موجب بند نهم، قاهره زندانيان حماس را آزاد ميكند و محدوديتها عليه حماس در مصر را برميدارد.
به موجب بند دهم، مصر از رهبران حماس خواهد خواست تا متعهد به عدم قاچاق سلاح از طريق محور صلاحالدين (فيلادلفيا) شوند.
روزنامه هاآرتص نوشته است: نظارت بر اين طرح را عمر سليمان وزير اطلاعات مصر بر عهده دارد و تشكيلات خودگردان فلسطين هنوز در قبال اين طرح ترديد دارد؛ چرا كه اين طرح از دو جهت به نفع اسراييل است. نخست افزايش احتمال آزادي گلعاد شليط، اسير اسراييلي و دوم تضمين ادامهي تلاشهاي مصر جهت جلوگيري از قاچاق سلاح به نوار غزه.
به نوشته اين روزنامه، مصريها به حماس هشدار دادهاند كه تنها تا هفت ژوئيه (16 تير) فرصت پاسخ دارد؛ در غير اين صورت مصر، غزه را از اين طرح كنار خواهد گذاشت و گذرگاه رفح هم چنان بسته خواهد بود و حماس به حال خود رها خواهد شد. پيش بيني ميشود اجراي اين طرح طي ماه آينده آغاز شود.