تحلیلگر فرانسوی مسائل افریقا تصریح کرد جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا بسیار فراتر از وظایف اولیه خود عمل می کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، انتوان گلازر خبرنگار و کارشناس مسائنل افریقا ادامه داد جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا در سال 1975 با هدف حمایت از رشد اقتصادی و توسعه بنا نهاده شده بود اما امروزه پانزده کشور این نهاد وظیفه پیشگیری از مناقشات و حفظ صلح در منطقه را به جمع وظایف خود افزوده اند.
وی افزود ابتدا این جامعه تلاش می کرد محیطی برای انتقال ازاد کالا در منطقه ایجاد کند اما پس از وقوع برخی از مشکلات امنیتی به ویژه در لیبریه، اعضای این نهاد خواهان تشکیل نیرویی برای تامین امنیت کالاها شد.
به این ترتیت نیروی وابسته به جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (کوموگ) در سال هزار و نهصد و نود تشکیل شد و اولین ماموریت خود را در لیبریه انجام داد.
در ان زمان کشور دچار جنگ داخلی عمیقی میان قدرت مرکزی و شورشیان مخالف به رهبری چارلز تیلور قرار داشت.
نیروهای این ماموریت نه سال در ان کشور ماندند.
با تلاشهای نیروهای کوموگ (که به کلاه سفیدها نیز شهرت دارند) شورشیان خلع سلاح شدند، انتخابات برگزار شد و چارلز تیلور به قدرت رسید.
اما با اغاز ریاست جمهوری مستبدانه تیلور، جنگ داخلی دوباره در این کشور از سرگرفته شد.
از سال 1997 نیروهای کوموگ همچنین در جنگ داخلی سیرالئون مداخله کردند.
تلاشهای کلاه سفیدها در سال هزار و نهصد و نود و هشت به شکست شورشیان انجامید و به این ترتیب رئیس جمهور مخلوع به قدرت بازگشت. اما در گینه بیسائو مداخله کوموگ در سال 1999 به شکست کامل انجامید.
ششصد نیروی کلاه ابی وابسته به جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا موفق نشدند صلح را برقرار کنند و پس از چند ماه از این کشور خارج شدند. گلازر ادامه داد مشکل جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا گاه به مداخلاتش مربوط می شود.
نیروهای نیجریه ای کلاه سفید متحمل خسارات جانبی زیادی شدند زیرا زیاد منظم نبودند و پس از مداخله در برخی از کشورها، مرتکب جنایاتی شدند.
امروزه جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا تهدید کرده است در صورتی که تلاشهای میانجیگری برای برکناری باگبو به شکست انجامید در ساحل عاج مداخله می کند.
نیجریه باردیگر در راس این تلاشها قرار گرفته است.
جاناتان گودلاک رئیس جمهور نیجریه رئیس جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا نیز هست.
وی گفته است فعلا ترجیح می دهد برای حل این بحران راه حل سیاسی در پیش گرفته شود.