خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: حملات تروریستی علیه شهروندان مسیحی کشورهای عربی هدف جدید القاعده به شمار می رود که این امر اعتراض و مهاجرت اقلیت مسیحی این کشورها را در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، نیمه های شب گذشته در حالی که شهروندان مسیحی مصر به مناسبت آغاز سال نو میلادی در کلیسایی در اسکندریه واقع در شمال این کشور گرد هم آمده بودند یک دستگاه خودروی بمبگذاری شده در مقابل این کلیسا منفجر شد.
بر اثر این انفجار دست کم 21 نفر کشته و 79 نفر دیگر زخمی شدند. وزارت کشور مصر پس از تحقیقات اولیه اعلام کرد که این انفجار انتحاری بوده است. اسکندریه از لحظات پس از وقوع انفجار شاهد تظاهرات های گسترده شهروندان مصری در اعتراض به وضعیت ناامن اقلیت مسیحی در این کشور بوده است. این تظاهرات هم اکنون نیز ادامه دارد و نیروهای پلیس مصر برای متفرق کردن مردم به گاز اشک آور متوسل شده اند.
پایگاه اینترنتی النشره در این رابطه به نقل از "عادل لبیب" استاندار اسکندریه اعلام کرد : شبکه تروریستی القاعده در پس این انفجار قرار دارد چرا که شبکه القاعده حملات مشابهی علیه مسیحیان عراق انجام داده است و از چندی پیش نیز تهدید کرده بود که شهروندان مسیحی مصر را هدف قرار خواهد داد.
القاعده عراق اواخر روز سه شنبه تهدید کرده بود در صورتی که 2 زن مصری که توسط یک کلیسای مصری بازداشت شده بودند آزاد نشوند مسیحیان این کشور را هدف قرار خواهند داد.
بنا بر اعلام دولت عراق، این تهدید را از طریق پیغام الکترونیکی منتشر شده در وب سایت وابسته القاعده دریافت کرده است.
القاعده در تهدید مشابهی کلیسای اسکندریه مصر را تهدید کرده و مدعی شده بود که این کلیسا در تقابل با اسلام این دو زن را بازداشت کرده است، اما مقامات کلیسا این اتهامات را رد کردند. در این پیام خطاب به جامعه مسیحی عراق گفته شده است تا مصر را برای آزادی این 2 زن تحت فشار قرار دهند.
"احمد نظیف" نخست وزیر مصر نیز در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انفجار تروریستی در اسکندریه را محکوم و اعلام کرد که این حمله نه فقط مسیحیان بلکه تمام شهروندان مسیحی مصر را هدف قرار داد.
حمله به شهروندان مسیحی مصر در شب سال نو میلادی تنها به این کشور محدود نشد، بلکه برخی مناطق مسیحی نشین بغداد شب گذشته نیز هدف بسته های انفجاری قرار گرفتند که بر اثر آن دو نفر کشته و بیش از 10 نفر دیگر زخمی شدند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در پی این حملات بسیاری از خانواده های مسیحی عراق این کشور را ترک کرده اند و وزیران امور خارجه آلمان و ایتالیا برای بررسی اوضاع اقلیت مسیحی عراق به بغداد سفر کرده اند.
شبکه تلویزیونی العربیه نیز به نقل از "حسنی مبارک" رئیس جمهوری مصر حمله تروریستی علیه شهروندان مسیحی این کشور را محکوم و با خانواده های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد.
وی اظهار داشت: ما به کسی اجازه نخواهیم داد امنیت ملی مصر را هدف قرار دهد و حوادث تروریستی همچون اسکندریه با هدف ایجاد اختلاف و برافروختن آتش فتنه میان مسلمانان و مسیحیان صورت گرفته است.
مبارک در ادامه متعهد شد که دست تمام تروریستها را از مصر کوتاه خواهد کرد و به زودی عوامل انفجار در اسکندریه را شناسایی و به اشد مجازات محکوم خواهد کرد.
رئیس جمهوری مصر در بخش دیگر سخنان خود از تمامی طیف های این کشور خواست که در مقابل اقدامات تروریستی با یکدیگر متحد باشند.
با نگاهی به حملات اخیر القاعده علیه مسیحیان ساکن کشورهای عربی به ویژه عراق که از اوایل آبان با حمله به کلیسای "سیده النجات" بغداد آغاز شد می توان دریافت که عناصر القاعده شگرد جدیدی را برای ایجاد ناامنی در کشورهای عربی به کار گرفته اند.
این شگرد پس از آن صورت می گیرد که شبکه ترویستی القاعده از تحقق اهداف خود از طریق دامن زدن به اختلافات مذهبی و طائفه ای میان اهل شیعه و تسنن در کشورهای عربی و اسلامی به ویژه عراق ناکام مانده است و اکنون تلاش می کند با ناامن کردن این کشورها برای اقلیت مسیحی و کوچاندن آنها به کشورهای غیر اسلامی اهداف خود را محقق کند.