انفجار در مقابل کلیسای اسکندریه مصر در شب سال نو میلادی واکنش های مختلف جهانی را در پی داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، نخستین ساعات بامداد روز شنبه در حالی که شهروندان مسیحی مصر به مناسبت آغاز سال نو میلادی در کلیسایی در اسکندریه واقع در شمال این کشور گردهم آمده بودند یک دستگاه خودروی بمبگذاری شده در مقابل این کلیسا منفجر شد.
بر اثر این انفجار دستکم 21 نفر کشته و 79 نفر دیگر زخمی شدند. وزارت کشور مصر پس از تحقیقات اولیه اعلام کرد که این انفجار انتحاری بوده است.
این حمله تروریستی با موج محکومیت بین المللی مواجه شد. "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای ضمن محکوم کردن انفجار اسکندریه اظهار داشت که آمریکا آماده ارائه کمک های لازم به دولت مصر است.
وی همچنین درباره انفجار بمب در منطقه "ابوجا" در نیجریه که منجر به کشته شدن 4 نفر و زخمی شدن 26 نفر دیگر شد اظهار داشت: کشتن افراد نظامی بیگناه که برای جشن سال نو میلادی در نقطه ای جمع شده بودند اقدامی غیراخلاقی و بزدلانه است.
اسقف کلیسای اسکندریه نیز این حمله را تجاوزی جنایتکارانه توصیف و اعلام کرد که عاملان چنین جنایتی به دنبال خیر و مصلحت مصر نیستند.
گروه اخوان المسلمین مصر در بیانیه ای اعلام کرد: انفجار اسکندریه جنایت و گناه محسوب می شود و ما با تمامی انواع خشونت، تهدید و ایجاد رعب و وحشت در میان مسلمانان و مسیحیان مخالفیم.
در بخش دیگر بیانیه از تمامی شهروندان مصری خواسته شده که برای بیداری و پیشرفت کشورشان و مقابله با حملات جنایتکارانه بیگانه با یکدیگر متحد باشند.
پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیک های جهان از مقامات سیاسی کشورهای دنیا خواست که از مسیحیان در برابر اقدامات تجاوزکارانه و عدم آزادی دینی مقابله کنند.
آلستار پورت" مشاور نخست وزیر انگلیس در امور خارجه نیز ضمن ابراز تاسف شدید از وقوع حادثه اسکندریه افزایش آزادی دینی اقلیت مسیحی مصر را خواستار شد.
وزارت امور خارجه ایتالیا در بیانیه ای حمله تروریستی علیه مسیحیان مصر را محکوم و تاکید کرد: ایتالیا برای تضمین آزادی کامل دینی در هر شرایطی تلاش می کند.
"نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه نیز در پیامی به حسنی مبارک همتای مصری خود ضمن محکوم کردن انفجار اسکندریه و ابراز همدردی با خانواده های قربانیان اظهار داشت: این اقدام تروریستی جنایتی کورکورانه و بزدلانه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز این اقدام تروریستی را محکوم کرد و به خانواده های قربانیان و دولت و مردم مصر تسلیت گفت.
"ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اقدام غیرانسانی تروریست ها در اسکندریه را محکوم و اعلام کرد که این حمله در راستای برهم زدن امنیت و ثبات در مصر و برانگیختن آتش فتنه میان مسلمانان و مسیحیان صورت گرفته است.
جنبش حماس نیز در این رابطه در بیانیه ای حمله به مسیحیان مصر را محکوم کرد و هدف از این اقدام تروریست ها را شعله ور کردن فتنه طائفه ای در مصر دانست.
حزب الله لبنان نیز در بیانیه ای اعلام کرد: الفاظ و کلمات برای محکوم کردن و بیان خشم و اندوه ناشی از این انفجار ترویستی کافی نیست.
در ادامه بیانیه آمده است: این حمله جزئی از خطرناکترین توطئه هایی است که آزادی دینی را در اغلب کشورهای عربی و اسلامی هدف قرار داده است و این توطئه در راستای منافع رژیم صهیونیستی و یهودی سازی فلسطین و طرح آمریکا برای ایجاد اختلاف میان کشورهای عربی و اسلامی صورت می گیرد.
"سعد الحریری" نخست وزیر لبنان نیز ضمن محکوم کردن این حادثه ابراز امیدواری کرد که در سال جدید مردم دنیا شاهد اقدامات تروریستی که ادیان را وسیله ای برای نقض ارزش های انسانی و اخلاقی قرار داده اند نباشند.
"عبدالله دوم" پادشاه اردن نیز حمایت خود را از دولت مصر در راستای مقابله با پدیده تروریسم اعلام کرد.
"محمد السادس" پادشاه مغرب نیز با ارسال پیام تسلیت به حسنی مبارک اظهار داشت: مغرب این حمله تروریستی و تمامی پدیده های تروریستی و جنایتکارانه علیه بشریت را محکوم می کند و دین مبین اسلام و تمامی ادیان آسمانی و ارزش های آسمانی نیز تروریسم را رد می کند.
"عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه عربستان سعودی در گفتگوی تلفنی با حسنی مبارک با دولت و ملت مصر ابراز همدردی کرد.
بحرین نیز اعلام کرد: این جنایت ظالمانه را محکوم می کنیم و آن را اقدامی تروریستی و خلاف تمامی ارزش های دینی، اخلاقی و انسانی می دانیم.