خبرگزاري فارس: مشاور وزير اطلاعرساني دولت سودان گفت كه جنبش خلق سودان از توافقنامه صلح به عنوان بهانه و دستاويزي براي رسيدن به جداييطلبي استفاده كرده است.
به گزارش فارس، "ربيع عبدالعاطي " مشاور وزير اطلاعرساني و از مسئولان ارشد حزب كنگره ملي حاكم در سودان در گفتوگو با بخش عربي شبكه تلويزيوني "بي بي سي " گفت: توافقنامه صلح يك توافقنامه فراگير است كه به برادران در جنوب سودان حق تعيين سرنوشت داده است.
عبدالعاطي افزود: حق تعيين سرنوشت در برهه كنوني مطرح نشده بلكه مدتها پيش يعني در دهه هشتاد و نود قرن گذشته مطرح شده بود و روشن است كه جنبش خلق سودان (شورشيان سابق جنوب سودان) وقتي توافقنامه صلح را با دولت خارطوم امضا كردند، دست به اقداماتي نظير تشكيل ارتش و تاسيس بانك درمقابل بانك سودان در شمال اين كشور و عقبنشيني نكردن به سمت جنوب كردند كه بسياري از اين اقدامات نشان ميدهد جنبش خلق از توافقنامه صلح به عنوان بهانهاي براي رسيدن به اهداف و مقاصد خود (جداييطلبي) استفاده كرده است.
وي درباره سفر امروز "عمر البشير " رئيس جمهوري سودان به جنوب اين كشور گفت: سفر رئيس جمهور به جنوب در چارچوب مسئوليتهايش و به عنوان اينكه رئيس جمهور شمال و جنوب سودان است، صورت ميگيرد.
العاطي گفت: هدف از سفر عمر البشر آگاهي از روند همهپرسي و مرحله بعد از آن و تدابير مربوط براي تفاهم به منظور تحقق اهدافي است كه توافقنامه صلح فراگير براي آن امضا شد كه اين اهداف شامل همزيستي مسالمتآميز و تضمين حقوق تاريخي مردم جنوب و شمال سودان است.
وي افزود: اين سفر در راستاي مسئوليتپذيري رئيس جمهور درقبال سراسر خاك سودان اعم از جنوب و شمال بويژه در اين مرحله دقيق و سرنوشتساز صورت ميگيرد.
مشاور وزير اطلاعرساني سودان گفت: ما در كنگره ملي سودان (حزب حاكم) همه تعهدات خود را درچارچوب توافقنامه صلح فراگير اجرا كرديم و مشاركت سياسي وجود داشت به گونهاي كه معاون اول رئيس جمهور، عضو جنبش خلق بود و وزارتخانههاي فدرال وجود داشتند اما متاسفانه آنها (مسئولان جنبش خلق) سودان را به عنوان شمال و جنوب مدنظر قرار ندادند و مبالغي كه بعد از امضاي توافقنامه فراگير به آنها داده شد؛ در امور زيربنايي و خدماتي براي مردم جنوب هزينه نشد.
وي با رد ادعاي مسئولان جنبش خلق مبني بر اقدام نكردن دولت خارطوم در عمل به تعهدات خود در توافقنامه صلح فراگير تاكيد كرد: ما مفاد توافقنامه صلح فراگير را به طور كامل و همه جانبه امضا كرديم و اين توافقنامه با اجراي مفاد خود بايد تصوري مطلوب در راستاي وحدت سودان ارايه ميكرد اما قصد و نيت باطني جنبش خلق جداييطلبي بود و جنبش خلق بايد از مردم جنوب عذرخواهي كند زيرا ميلياردها دلار پولهاي اختصاص يافته را هدر داد.