كنيا

جو کلی مطبوعات امروز و تعطیلات آخر هفته کنیا معطوف شده بود به:


پیام های رئیس جمهور، نخست وزیر و دیگر مقامات کنیائی و اعلام سیاستهای آنها در سال 2011 و برشمردن نتایج بدست آمده در سال 2010 ، بحث دادگاه جنائی بین المللی و احتمال اینکه دادگاه جنائی تصمیم بگیرد که 6 نفر از مقامات عالیرتبه کنیائی را بخاطر خشونتهای بعد از انتخابات 2007 محاکمه بکند یا خیر، بحث ناامنی بوجود آمده توسط دزدان دریائی سومالیائی و تاثیر آن بر بخشهای مختلف اقتصادی کنیا و ادامه مباحث مربوط به امتحانات پایان دوره 8 ساله ابتدائی کنیا، در بخش اخبار بین الملل نیز موضوع سفر آقای رایلا اودینگا، نخست وزیر کنیا به ساحل عاج در پی نا موفق بودن بودن روسای جمهور سه کشور سیرالئون، بنین و کیپ ورده به ساحل عاج برای متقاعد کردن آقای Gbagbo رئیس جمهور این کشور که بدون درگیری ، زمام امور را بدست آقای Outtara برنده انتخابات ریاست جمهوری ، بسپارد.

اخبار مربوط به جمهوری اسلامی ایران
- روزنامه استاندارد در شماره روز شنبه خود مطلبی را منتشر کرده بود که آقای محمود احمدی نژاد ، رئیس جمهور ایران در نظر دارد که اتومبیل پژو 504 که متعلق به 33 سال پیش بوده را در ماه فوریه به حراج عمومی گذاشته و پول مربوط به فروش آنرا صرف امور خیریه مربوط به خانه سازی برای جوانان بکند. این اتومبیل معادل 2000 دلار آمریکا در بازار قیمت دارد.
- هفته نامه The East Africa در شماره اخیر خود اقدام به انعکاس اهم رویدادهای سال 2010 کرده و در بخشی از آن به ارسال 23 کانتیر از مبداء ایران به مقصد آفریقا اشاره کرده که حاوی تسلیحات نظامی بوده و باعث ایجاد برخی جنجالها بین سنگال و گامبیا شده است.
- هفته نامه The East Africa در صفحه نخست و صفحه 7 شماره اخیر خود اقدام به چاپ گزارش مشابهی از اسناد منتشر شده ویکی لیکس کرده بود. اسناد ویکی لیکس مدعی شده بود که معادن و همچنین تاسیسات هسته ای جمهوری دموکراتیک کنگو دارای تدابیر امنیتی ضعیف بوده و این امر موجب شده است تا اورانیوم از کنگو به خارج از این کشور قاچاق بشود.
یکی از اسناد منتشره نشان میدهد که آقای Punell Delly، کاردار سفارت آمریکا در دارالسلام در سپتامبر 2006 با ارسال تلکس محرمانه ای به واشنگتن اعلام داشته که تقریبا برای همه روشن شده است که اورانیوم های ارسالی به ایران از طریق بندر دارالسلام بوده است. ضمنا ایالات متحده نگران است که اورانیوم خام یا غنی شده از مرکز و یا شرق آفریقا قاچاق شده و بدست تازمانهای تروریستی بیافتد.
یکی دیگر از اسناد متعلق به سازمان ملل متحد نیز در ماه نوامبر اشاره کرده بود که یکی از باندهای خلافکار روآندائی که در شرق کنگو فعالیت داشتند در سال 2008 تلاش ناموفقی کردند تا 6 کانتیر مواد اورانیومی که در دوران استعمار بلژیک استخراج شده بود، را بفروشند.
هفته گذشته ایالات متحده برای کاستن از نگرانی خود مبادرت به امضاء موافقتنامه منع قاچاق مواد رادیو اکتیو با جمهوری دموکراتیک کنگو کرد. کنگو و تانزانیا دارای منابع غنی اورانیوم هستند.
جالب توجه اینکه در گزارش قید شده بود ، بمب اتمی که توسط ایالات متحده در پایان جنگ جهانی دوم برای نابودی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی استفاده شده بود، از اورانیوم استخراج شده از معادن کنگو بود.
یکی از تلکسهای محرمانه سفارت ایالات متحده در کینشازا و در جولای سال 2007 مدعی شده که تمامی استان Katanga آلوده به مواد رادیو اکتیو می باشد. خبرگزاری رویتر نیز در ماه مه سال قبل گزارش داده بود که تانزانیا دارای 108 میلیون کیلو گرم ذخایر اورانیوم دارد که تصور میرود از سال جاری استخراج آن آغاز بشود و شرکت فرانسوی Areva ابراز علاقمندی نشان داده تا عملیات استخراج اورانیوم به آنها سپرده بشود. آقای Enconoff دیپلمات آمریکائی در کینشازا اعلام داشته که شواهد و قرائنی وجود دارد ولی هنوز هیچ مدرک و یا سند محکمی را در اختیار ندارند.وی همچنین معتقد است که افزایش قیمت سنگ معدن اورانیوم از حدود 15 دلار در هر پوند در سال 2004 به بیش از 135 دلار در هر پوند رسیده و این انگیزه اقتصادی خوبی قاچاق سنگ اورانیوم می باشد.
در گزارش ارسالی سفرمقامات آمریکائی به مرکز تحقیقات هسته ای CREN_K جمهوری دموکراتیک کنگو آمده بود که تدابیر امنیتی در داخل و خارج مرکز بسیار ضعیف بوده و آنرا در برابر دزدی مواد رادیو اکتیو آسیب پذیر ساخته است. در همین کزارش اشاره شده که تنها با استفاده از یک قفل شکن میتوان وارد تاسیسات شده و اقدام به سرقت زباله های هسته ای و یا میله های سوخت هسته ای کرده و یا با پرداخت مبلغ ناچیزی به یکی از کارمندان میتوان مواد رادیو اکتیو بدست آورد.
در واقع دو میله سوخت هسته ای در سال 1998 از این تاسیسات بسرقت رفت که بعدها یکی از آن میله های سوخت هسته ای از یک باند مافیائی در رم بدست مامورین افتاد و آنها اعتراف کردند که قصد فروش این مواد را به یک مشتری نامشخصی در خاور میانه بفروشند. در مدارک محرمانه گفته شده که میله سوخت هسته ای دوم هیچگاه پیدا نشد. در عین حال مقامات گزارش دهنده اذعان دارند که صحت و سقم برخی از اطلاعات برای آنها قطعی نشده است.
یک تلکس محرمانه از سفارت ایالات متحده در بوجومبورا بتاریخ 27 ژوئن 2007 ارسال شده و در آن گفته شده که دو نفر تبعه کنگو بسته ای را یافته اند که حاوی اورانیوم و مواد شیمیائی بوده و به همین خاطر با سفارت ایالت متحده تماس گرفته اند تا نگذارند این مواد بدست افراد نااهل و علی الخصوص مسلمانان بیافتد. در تلکس داستان سرهم شده از سوی اتباع کنگو، غیر قابل اعتماد تلقی شده و ارزیابی سفارت از ماجرا بعنوان یک ماجرای غیر قابل وثوق قاچاق مواد هسته ای بوده است. همچنین در برخی دیگر از تلکسهای محرمانه ارسالی در جولای 2007، با احتیاط نسبت به ارسال گزارشاتی که شرکت معدنی Malta Forest اقدام به قاچاق سنگ اورانیوم میکند، ابراز نظر شده است.
در گزارشات قید شده که قرائن و شواهدی موجود است ولی این شواهد ، هیچکدام مدرک محکم و مستندی بشمار نمی آید.

اخبار داخلی و سیاسی
- آقای کیباکی، رئیس جمهور کنیا در پیامی بمناسبت آغاز سال نو میلادی با ابراز خرسندی از دستاوردهای سیاسی و اقتصادی سال 2010 ، از اقشار مختلف مردم و مقامات و نمایندگان پارلمان خواست تا در پیشرفت کشور نقش آفرینی کنند. وی التزام به اجرای قانون اساسی جدید را مورد تاکید قرار داده و اعلام کرد که اقتصاد کشور در سال 2011 دارای رشد 6% خواهد بود. آقای رئیس جمهور توانمند ساختن نسل جوان را از اولویتهای سیاست توسعه ای دولت خود برشمرد. آقای کیباکی اعلام داشت که وی امیدوار است عدالت در مورد مسببین خشونتهای پس از انتخابات سال 2007 اجراء بشود. ایشان در پایان پیام خود بهترین آرزوها را برای دولت و ملت سودان در آستانه برگزاری رفراندوم نهم ژانویه این کشور ابراز داشت.
- آقای رایلا اودینگا، نخست وزیر کنیا بنا بدرخواست اتحادیه آفریقا عازم ساحل عاج شد تا شاید بتواند بطور مسالمت آمیز اختلاف دو رئیس جمهور این کشور را در ارتباط با تصدی ریاست کشور حل و فصل کند. سفر ایشان پس از ناموفق بودن تلاش سه رئیس جمهور آفریقائی صورت می گیرد. آقای اودینگا نخست به ابوجا سفر کرد تا با آقای گودلاک جاناتان رئیس جمهور نیجریه که ریاست گروه اکوآس را بر عهده دارد داشته باشد.
- دبیر دائمی وزارت امنیت داخلی کنیا اعلام داشت که مبارزه با جرایم سازمان یافته، افزایش مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مبارزه با تروریسم و اجرای قانون جدید کنترل تولید، فروش و مصرف مشروبات الکلی از مهمتریت وظایف این وزارتخانه در سال 2011 میلادی خواهد بود. در همین راستا وی اظهار داشت به محض اینکه شواهدی در دست داشته باشیم که پولهای موجود در یک حساب بانکی مربوط به فعالیت باندهای خلافکار، قاچاقچی و یا گروههائی همچون القاعده و الشباب است، بلافاصله اقدام قانونی برای مسدود کردن آن حساب انجام خواهد شد.در سال 2011 قرار است که اصلاحات جدی در قوه قضائیه کنیا صورت بگیرد که از جمله اولین تغییرات عوض شدن رئیس دیوانعالی و دادستان کل کنیا خواهد بود و برای جایگزینی آنها قرار است که شاخص ها و ضوابط تعیین شده در قانون اساسی جدید مد نظر قرار بگیرد.
- آقای رایلا اودینگا، نخست وزیر کنیا در مصاحبه با روزنامه ساندی نیشن اعلام داشت که بزرگترین دست آورد کشور در سال 2010 تصویب قانون اساسی جدید و افزایش روند رشد اقتصادی کشور تا سطح 5% بود. وی در مقابل سیاسی کردن و قومیت گرائی در رسیدگی به پرونده اتهامات 6 نفر از مقامات عالیرتبه کنیائی بخاطر خشونتهای بعد از انتخابات 2007را بزرگترین مایه نومیدی در سال گذشته قلمداد کرد. وی همچنین اظهار داشت که بزرگترین امیدواری وی برای سال 2011 این است که بخشهای مهمی از قانون اساسی جدید به اجراء دربیاید تا مردم کنیا بتوانند بطور ملموس تاثیرات مثبت قانون اساسی جدید را در زندگی خود احساس بکنند.
- وزیر دادگستری کنیا اعلام داشت که پیگیری و حسن نظارت بر اجرای قانون اساسی جدید و پیگیری موضوعات پیش آمده در رابطه با دادگاه جنائی بین المللی و ارزیابی اثرات اصلاحات بعمل آمده در امر انتخابات، مهمترین وظایف این وزارت خانه را در سال 2011 تشکیل خواهد داد.
- قرار است که فردا دادگاه جنائی بین المللی تشکیل جلسه داده و با بررسی مدارک تسلیم شده از سوی آقای اوکامپو، تصمیم بگیرد که 6 نفر از مقامات عالیرتبه کنیائی را بخاطر خشونتهای بعد از انتخابات 2007 محاکمه بکند یا خیر.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران