يك كارشناس مصري مقيم لندن گفت: ممانعت دولت حسني مبارك از رسيدن كمك هاي بشردوستانه و فعالان ايراني به غزه يك اقدام سياسي در راستاي حمايت از سياست هاي اسراييل است.
'كمال هلباوي' مدير 'مركز مطالعات تروريسم' در لندن با اشاره به ممانعت مصر از عبور كمك هاي بشردوستانه ايراني و نيز فعالان ايراني همراه كاروان آسيايي غزه از آن كشور، اظهارداشت: مردم غزه به شدت به كمك هاي بشردوستانه نياز دارند و ممانعت مصر از رسيدن اين كمك ها به مردم تحت محاصره غزه در راستاي سياست هاي اسراييل است.
وي كه با خبرنگار ايرنا گفت و گو مي كرد، افزود: مردم غزه به دليل كمبود غذا، دارو و سوخت در وضعيت بسيار وخيمي به سر ميبرند و مردم ديگر كشورها درصدد كمك به آنها هستند.
'مردم كشورهاي اروپايي نظير انگليس تاكنون چندين تن كمك هاي بشردوستانه را به مردم غزه رسانده اند...اما دولت مصر از رسيدن كمك هاي مردمي كشور برادر و مسلمان، ايران، به غزه جلوگيري مي كند.'
هلباوي گفت: دولت مصر در سال هاي گذشته نيز در چندين مورد ثابت كرد كه در راستاي حمايت از سياست هاي اسراييل حاضر است به برادران مسلمان خود پشت كند.
وي افزود: دولت مصر از حمله اسراييل به غزه در اواخر سال 2008 باخبر بود و علاوه بر آن گذرگاه رفح را بطور عمدي به روي مردم غزه بست. دولت مصر حتي از عبور فلسطيني ها از آن كشور براي انجام سفر حج جلوگيري كرد.
وي گفت: دولت مصر به دليل نزديكي جغرافيايي و ديني با مردم غزه مسووليت سنگين و شرعي دارد تا به برادران مسلمان خود كمك كند و اجازه دهد اقلام حياتي براي مردم غزه كه تحت محاصره شديد به سر مي برند ارسال شود.
يك تشكل غيردولتي مدافع حقوق مردم فلسطين در انگليس نيز با انتقاد از ممانعت دولت مصر از ورود اعضاي ايراني كاروان آسيايي كمك هاي مردمي به غزه گفت: دولت مصر در موارد بسياري در گذشته نيز نشان داده است كه در جنايات اسراييل عليه مردم فلسطين شريك است.
'سليم عالم' مدير 'سازمان همبستگي با فلسطين' در غرب لندن ديروز به خبرنگار ايرنا گفت: بزرگترين خيانت دولت مصر در قبال مردم غزه، حمايت از تجاوز 22 روزه ارتش اسراييل به غزه در اواخر سال 2008 و اوايل سال 2009ميلادي بود.
وي افزود: دولت مصر پس از جنگ غزه نيز با ممانعت از ورود كمك هاي بشردوستانه مردمي به باريكه غزه، به فلسطيني ها خيانت كرد.
دولت مصر از ورود 20 عضو ايراني كاروان آسيايي كمك هاي بشردوستانه به غزه جلوگيري كرده است. قاهره در گذشته اعلام كرده بود كه شرط ورود اعضاي كاروان آسيايي غزه به بندر العريش مصر همراه نبودن اعضاي ايراني و ممانعت از رسيدن كمك هاي جمهوري اسلامي ايران به مردم غزه است.
علاوه بر اتباع ايراني، مصر با ورود چند نفر ديگر از اعضاي كاروان نيز مخالفت كرد.
كاروان آسيايي كمك به مردم تحت محاصره غزه شامل هزار تن انواع كمك هاي پزشكي، امدادي و غذايي بود كه از سوي مردم و موسسات امدادي 15 كشور از جمله جمهوري اسلامي ايران، هند، پاكستان، اندونزي، مالزي، تركيه فراهم شده بود. 115 فعال مدني و امداگر نيز اين كاروان را كه روز سه شنبه وارد غزه شد، همراهي مي كردند.